Hlavní obsah

Měli jsme na víc, shodli se tepličtí hráči po remíze v Minsku

Jindy remíza 1:1 vybojovaná na hřišti soupeře těší, ale tepličtí fotbalisté ve čtvrtek po utkání na půdě MTZ RIPO Minsk po stejném výsledku příliš nejásali. Litovali především toho, že při svém vedení soupeři nenasázeli další branky a nakonec se v úvodním zápase druhého předkola Poháru UEFA museli spojit "jen" s remízou. A navíc je rozladil i jejich vlastní výkon.

Článek

"Tady jsme měli rozhodně na víc. Klidně jsme si mohli odvézt lepší výsledek," prohlásil za všechny stoper Tomáš Hunal. "Nemůžeme s tímhle být spokojení. Ten zápas jsme měli dotáhnout do vítězného konce. Místo toho jsme se začali bát o výsledek a nechali soupeře vyrovnat. Pak jsme se už jenom bránili a bojovali aspoň o tu remízu," zlobil se Hunal.

Tvrdil, že Teplice měly svého soupeře ve druhém poločase dorazit. "Ale báli jsme se, zbytečně jsme kazili jednoduché přihrávky a tím soupeře dostali do hry. V mužstvu nebyl nikdo, kdo by po vyrovnání vzal odpovědnost na sebe. Druhá půlka? To byl chvílemi chaos," nebral si servítky Hunal.

Brankář Tomáš Poštulka s Hunalovým soudem bez výhrad souhlasil. Také podle něj Severočeši mohli z běloruské metropole odjíždět s lepším výsledkem. "Bod je nakonec asi dobrý, do odvety to je hratelné, ale mohli jsme dopadnout určitě lépe," řekl Poštulka.

Solidní výsledek do odvety

Nechápal, proč Tepličtí ve druhé půli vyklidili hřiště a nechali útočit soupeře. "Máme v zápase dobré chvilky, hrajeme aktivně, ale najednou na nás padne slabá chvilka a soupeř nás dostane pod tlak. Přesně to se stalo i dnes," uvažoval Poštulka. "Místo toho, abychom soupeře ztrestali z nějakého brejku, zalezeme dozadu a jen odkopáváme balony. Tady jsme si ani nevytvořili pořádnou šanci," pokračoval v kritice Poštulka.

V 70. minutě prý byl bez šance, když Koncevoj hlavičkoval za jeho záda. "Z rohu velkého vápna přiletěl ostrý centr, na Vlastu Ryšku se útočník šikovně natlačil a já jsem na tu hlavičku neměl nárok. Ale na Vlastu bych to určitě neházel," postavil se Poštulka za spoluhráče. "Herně to zatím není ono, je to takové rozhárané. Ale je to asi i tím, že sezona teprve začíná," přemítal kapitán Karel Rada.

Ofenzivního záložníka Pavla Verbíře těšilo alespoň to, že si Severočeši přivážejí solidní výsledek do odvety, které je na programu za dva týdny v Teplicích. "Mohli jsme tady klidně vyhrát, měli jsme nějaké náznaky, ale i tak je výchozí pozice nadějná. Snad to doma proměníme v postup," doufal Verbíř.

Reklama

Související témata: