Hlavní obsah

Televizní stanice si rozebírají zápasy pohárových zástupců. Kde a koho diváci uvidí?

Praha
Aktualizováno

Čtvrté předkolo Evropské ligy UEFA se blíží a fanoušky, kteří budou držet pěsti čtveřici českých zástupců, čeká ve čtvrtek 20. srpna a o týden později značná porce fotbalové zábavy. Někteří si však musí připlatit. Už teď je jasné, že domácí duel Liberce a venkovní Sparty bude vysílat O2 Sport, úvodní zápas Viktorie Plzeň přenáší ČT sport. Utkání Ajax - Jablonec podle posledních zpráv rovněž veřejnoprávní kanál.

Foto: Jens Dresling, ČTK/AP

Jablonecký Luděk Pernica (vlevo) v souboji s Federikem Santanderem z Kodaně.

Článek

Kanál O2 Sport získal práva na dva očekávané zápasy play off Evropské ligy. Ve čtvrtek 20. srpna od 19 hodin odvysílá duel Slovanu Liberec s chorvatským Hajdukem Split. O týden později od 19 hodin nabídne odvetné utkání pražské Sparty ve Švýcarsku proti Thunu.

„Jsme rádi, že nejlepší zápasy českých týmů můžeme divákům naší stanice zprostředkovat nejenom prostřednictvím Synot ligy, ale i v jednom z nejdůležitějších momentů jejich sezóny, v boji o účast v základních skupinách Evropské ligy," řekl Marek Kindernay, výkonný ředitel stanice O2 Sport.

Na ČT sport mohou diváci ve čtvrtek sledovat úvodní bitvu mezi Viktorií Plzeň a srbskou Vojvodinou Novi Sad. Výkop zápasu by měl být ve 20:50. Veřejnoprávní stanice bude vysílat i některou z odvet 27. srpna, konkrétní duel ale vybere až později, zřejmě na základě čtvrtečních výsledků a potencionálních šancí jednotlivých týmů na postup do základní skupiny Evropské ligy.

Duel Sparta - Thun prozatím žádná tuzemská televize do svého programu nezařadila.

4. předkolo Evropské ligy:
Úvodní zápasy (20. srpna):
19:00 Slovan Liberec - Hajduk Split (O2 Sport)
19:00 Ajax Amsterdam - Jablonec (ČT Sport)
19:00 Sparta Praha - FC Thun
20:50 Viktoria Plzeň - Vojvodina Novi Sad (ČT sport)
Odvety (27. srpna):
18:00 Jablonec - Ajax Amsterdam
19:30 Thun - Sparta Praha (O2 Sport)
20:00 Hajduk Split - Slovan Liberec
20:30 Vojvodina Novi Sad - Viktoria Plzeň

Reklama