Hlavní obsah

Ideální start pod novým trenérem! Byli bychom hloupí, kdybychom to pustili, řekl plzeňský Vaněk

Plzeň

V prvním poločase vykouzlil báječnou střelu, i on už zvedal ruce nad hlavu. Gólman Vojvodiny Nový Sad však vytáhl výtečný zákrok. Záložník Plzně Ondřej Vaněk se však zdravě naštval, krátce po přestávce vyslal další ránu, která tentokrát skončila v síti. „Spravil jsem si chuť, konečně mi to tam spadlo,“ radoval se Vaněk. Společně s ním i celá Viktoria, která po výhře 3:0 v úvodním duelu play off Evropské ligy nakročila do základní skupiny.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Ondřej Vaněk (vlevo) z Plzně střílí gól Vojvodině Novi Sad.

Článek
Fotogalerie

Byl to ideální start pod novým trenérem Krejčím?

Určitě ano, když jsme vyhráli tři nula. Ale nesmíme zapomínat, že jsme teprve v poločase, byť to máme dobře rozehrané. Nesmíme to už pokazit.

Dostali jste od kouče odlišné pokyny než v předchozím období?

Změna trenéra znamená vždycky impulz. Pokyny? Chtěli jsme hrát, měli jsme zase šance, jako v předchozích zápasech, mohli jsme vyhrát i víc. Ale snad už to dotáhneme.

Nutil vás trenérský tandem Krejčí - Horváth více do ofenzivy?

Nabádali nás k tomu, ale to nás nabádal i pan Koubek. Nebylo to o tom, že jsme chtěli hrát zanďoura, je to všechno o hlavě.

V prvním poločase vám gólman Vojvodiny chytil zázračně gólovou ránu...

Už je to kolikátý zápas, mám pokaždé střely, ale gólmani to vždycky chytnou. Snad jsem to nyní zlomil a už to půjde. Při střele v prvním poločase jsem skoro slavil, jenže brankář se fantasticky natáhl. Ve druhé půli jsem si spravil chuť.

Spadne z týmu psychická deka, která na něm ležela po neúspěšných výsledcích?

Nějaký zápas už to muselo přijít, vždyť jsme měli v každém utkání spoustu šancí, nešlo je donekonečna zahazovat. Vyšlo to skvěle.

Pojedete do Srbska s klidem?

Vzhledem k výsledku by to tak být mělo, jenže jsme teprve v polovině, je to fotbal, může se stát všechno. Ale teď už bychom byli hloupí, kdybychom si to sami pokazili.

Reklama

Související témata: