Hlavní obsah

Rosického trenér se chtěl po zápase prát

LONDÝN/PRAHA

Rušno bylo po nedělním zápase anglické Premier League mezi West Hamem a Arsenalem. Domácí proti jednomu z kandidátů na titul dokázali zvítězit 1:0. Oslavy gólu Marlena Harrewooda z předposlední minuty v podání trenéra domácích Alena Pardewa rozzuřily kouče hostí Arséne Wengera tak, že se po zápase začal se svým kolegou strkat.

Foto: Internet

Arsene Wenger

Článek

Vše vyřešili až přiběhnuvší členové realizačního týmu Arsenalu, kteří Wengera odtáhli do bezpečné vzdálenosti. Jindy klidný elegán nevydržel psychicky divoké oslavy kouče domácích po gólu v závěru. Ty ihned rozzuřily Wengera, kterého musel uklidňovat čtvrtý rozhodčí Andy D'Urso.

Pardew se po zápase šel omluvit, Wenger ale odmítl tradiční potřesení rukou a místo toho se na manažera domácích začal sápat. Obě strany si podle britského tisku vyměnily několik hrubých nadávek, Wenger pak místo na pozápasovou tiskovou konferenci zamířil rovnou do klubového autobusu.

Snaha domácího kouče tak přišla vniveč. "Nikdy jsem podobnou strkanici nezažil. Ale to nic nezmění na mém mínění o něm (Wengerovi). Stále ho respektuji," cituje Pardewa The Sun. "Ale myslím si, že mám nárok oslavit gól svých svěřenců v závěrečných minutách napínavého zápasu," dodal. "Přesto, pokud jsem byl při oslavách příliš nadšený, omlouvám se Arsenovi i i Arsenalu," říká Pardew na stránkách televize BBC.

Utkání bylo dramatické do posledních minut, o emoce se postarali i domácí fanoušci. Jeden z nich trefil mincí Robina van Persieho a West Ham za to čeká trest od vedení anglické federace. Potrestáni za pozápasovou strkanici mohou být i oba trenéři.

Střelecká mizérie Kanonýrů

Arsenalu se v poslední době nedaří hlavně střelecky, v týdnu nedokázal proměnit žádnou ze svých šancí v Lize mistrů proti CSKA Moskva. Největší měl na noze český záložník Tomáš Rosický, před prázdnou brankou ale zklamal.

Kapitánu reprezentace gól v nedělním ligovém utkání předvídal francouzský lídr Kanonýrů Thierry Henry, Rosický ale střeleckou mizérii Arsenalu nezlomil. Dva jeho pokusy mířily mimo tyče.

Londýnský klub ztrácí kontakt s čelem tabulky, na vedoucí Manchester United ztrácí už deset bodů.

Reklama