Hlavní obsah

Čech už chodí na fotbal, Chelsea zkouší Hedmana

LONDÝN

Zraněný brankář Petr Čech udělal další krok k návratu na trávník. Pětadvacet dní po vážném úrazu hlavy viděl své spoluhráče z Chelsea poprvé v akci. Fotoreportéři ho objevili v doprovodu manželky Martiny v hledišti stadiónu Stamford Bridge při středečním pohárovém utkání s fotbalisty Aston Villy.

Foto: chelseafc.com

Petr Čech s manželkou Martinou.

Článek

V tomto zápase se po stejně dlouhé přestávce vrátil do hry italský gólman Carlo Cudicini, přesto Chelsea dál hledá Čechova náhradníka. Momentálně je na testech v Londýně bývalý švédský reprezentant Magnus Hedman.

Čechova rekonvalescence pokračuje podle hráčova agenta Pavla Zíky podle předpokladů. Gólman by měl v nejbližších dnech odletěl na dovolenou na místo, které klub tají.

Trenér José Mourinho teď má k dispozici uzdraveného Cudiciniho i Portugalce Hilária, který v premiéře v Lize mistrů proti Barceloně rozhodně nezklamal. Přesto se kouč ohlíží po dalším brankáři, a protože mimo přestupní období nemůže získat hráče, kteří mají smlouvu, hledá mezi těmi, kteří s fotbalem nedávno skončili.

To je i případ třiatřicetiletého Hedmana, který byl na dvou světových a dvou evropských šampionátech a za švédskou reprezentaci odchytal 58 zápasů. Loni však ukončil kariéru, když se nedokázal dostat do sestavy Celtiku Glasgow. Do konce týdne by mělo být jasno, jestli uzavře smlouvu s Chelsea, nebo se vrátí do "fotbalového důchodu" ve Švédsku.

Reklama

Související témata: