Hlavní obsah

Barcelona přehrála Mallorku a vrátila se do čela ligy

MADRID

Dva góly Islanďana Gudjohnsena zajistily fotbalistům Barcelony vítězství 4:1 v nedělním souboji s Mallorkou a návrat do čela španělské ligy. Obhájce titulu vede po 11 kolech tabulku o bod před Sevillou.

Článek

Barcelona měla herní převahu, ale dlouho se nemohla prosadit. Chvíli před poločasem však rozehrála jednu ze svých populárních kombinací a po přihrávkách na jeden dotyk se Gudjohnsen ocitl sám před brankářem, kterého obešel a skóroval do prázdné branky.

Tentýž hráč pak vedení potvrdil, když dostal kolmou přihrávku od Iniesty a v koncovce opět prokázal pevné nervy. Naznačil střelu, počkal, až se gólman Mallorky položí, a pak ho v poklidu přehodil.

Za chvíli sice snížil Víctor, ovšem šanci na vyrovnání vzal domácím Varela, který se nechal vyloučit. Přesilovku Barcelona využila ke vstřelení dalších dvou branek, o které se postarali Iniesta a Ezquerro. Ten se trefil poprvé v sezóně.

Hráči Zaragozy se v duelu proti nováčkovi z Tarragony sice v prvním poločase trápili, ale nakonec vyhráli jasně 3:0 a vrátili se na čtvrté místo. Po bezbrankové první půli nasměroval domácí celek k vítězství tvůrce hry Aimar, který hned na začátku druhé pětačtyřicetiminutovky obešel protihráče a zavěsil. Vedení pak potvrdili Oscar, který se trefil po faulu a červené kartě pro Baňose, a Piqué.

Espaňol Barcelona zvítězil nad Bilbaem 3:2 zásluhou branky Pandianiho ve čtvrté minutě nastavení. Střelecký účet otevřeli hosté až po změně stran, když Yeste proměnil penaltu. Znovuzrozený domácí kanonýr Tamudo dvěma zásahy během sedmi minut výsledek otočil, ovšem Zaragoza opět srovnala díky Adurizovi. Když už se zdálo, že se oba týmy rozejdou s nerozhodným výsledkem, využil Pandiani dlouhého nastavení a hlavou získal tři body pro Espaňol.

Zápas mezi Villarrealem a Getafe rozhodla ve prospěch domácích 49. minuta, ve které si míč do vlastní branky srazil argentinský reprezentační brankář Abbondanzieri. Dvě branky Maniche a Torresova proměněná penalta zajistily Atlétiku Madrid jasnou výhru na hřišti Levante. Vítězové se tak dostali na páté místo.

Španělsko - 11. kolo
Espaňol Barcelona - Bilbao 3:2 (53. a 60. Tamudo, 90+4. Pandiani - 47. Yeste z pen., 68. Aduriz), Huelva - Pamplona 2:0 (45. Guerrero, 76. Uche), Levante - Atlético Madrid 0:3 (69. a 75. Maniche, 34. Torres z pen.), San Sebastian - Betis Sevilla 0:0, Villarreal - Getafe 1:0 (49. vlastní Abbondanzieri), Zaragoza - Tarragona 3:0 (49. Aimar, 55. Oscar, 70. Piqué), Mallorca - FC Barcelona 1:4 (69. Víctor - 41. a 58. Gudjohnsen, 86. Iniesta, 90. Ezquerro), La Coruňa - Celta Vigo 0:1 (73. Nené).
TABULKA

Reklama

Související témata: