Hlavní obsah

Kubík potvrdil, že povede tým čtvrté anglické ligy Torquay

PRAHA

Bývalý reprezentant Luboš Kubík potvrdil, že v příštím týdnu převezme anglický fotbalový klub Torquay United, který hraje čtvrtou ligu. Deník 24 Hodin informuje o tom, že dvaačtyřicetiletý vicemistr Evropy z roku 1996 podepíše smlouvu zřejmě na rok a půl až dvě sezóny. "V pondělí nastupuju k týmu," řekl listu Kubík, jenž si našel nové trenérské angažmá po necelých dvou měsících.

Foto: PRÁVO

Luboš Kubík.

Článek

Na začátku října se Kubík sám vzdal funkce v druholigového polském týmu Slask Vratislav, který opustil už po jedenácti kolech.

O jeho víkendové cestě do Anglie píše také dnešní deník Sport, podle něhož však ještě dohoda není uzavřena. "Obhlédnu situaci, a když si padneme do oka a bude se mi tam líbit, rád fotbal v Anglii zkusím," řekl. Rád by si prý s sebou do Torquay přivedl i některé české hráče.

Anglický klub, momentálně dvacátý ve čtyřiadvacetičlenné čtvrté lize, ve čtvrtek informoval o úmyslu přivést nejmenovaného českého internacionála, který si zahrál na mistrovství světa a má na kontě mnoho zápasů za národní tým. Kubík má 56 startů a zúčastnil se MS v roce 1990 v Itálii. Oficiální jmenování nového trenéra má přijít v pondělí.

Do Torquay si jej přivedl klubový prezident Chris Roberts, který před osmi lety vyjednal Kubíkovi hráčské angažmá ve Spojených státech. Navíc už má vlastní zkušenost s českým fotbalem, neboť v roce 1985 hrával ve Viktorii Žižkov za rezervní mužstvo.

Někdejší obránce pražské Slavie jako hráč zavítal do řady zemí a působil ve Fiorentině, Metách, Norimberku. Na závěr aktivní kariéry pak v americké MLS v týmech Chicaga a Dallasu.

Reklama