Hlavní obsah

Ronaldo za podobný zákrok dostal červenou. Tentokrát nikdo potrestán nebyl

Rotterdam

Chytl se za hlavu a teatrálně upadl. Nizozemský fotbalista Feyenoordu Steven Berghuis se snažil v sobotním zápase Eredivisie vymodlit červenou kartu pro protihráče Willema Janssena z Utrechtu. Jeho záměr ale pochopen u hlavního arbitra nebyl. Naopak. Šestadvacetiletý záložník si vyslechl pískot od příznivců Utrechtu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Simulování v nizozemské lizeVideo: sntv

 
Článek

Sestřih utkání Ligy mistrů Valencia - Juventus

Incident připomíná vyloučení Cristiana Ronalda v Lize mistrů (v galerii 1:21-1:30). Situace bez míče, dotyk protihráče na hlavu a teatrální pád. Ačkoliv oba zákroky mají stejné příznaky, důsledek byl jiný. Na rozdíl od přestupku portugalské hvězdy se tentokrát červená karta neudělila.

A co se vlastně stalo? Berghuis prohrál s Janssenem souboj o míč a následně gestikuloval k sudímu, že byl držen za dres. Svými protesty ale neuspěl a hra pokračovala. Oba fotbalisté následně kolem sebe proběhli a dvaatřicetiletý Janssen udělil o šest let mladšímu Berghuisovi výchovný záhlavec.

Středopolař Feyenoordu sebou okamžitě plácl na trávník. Rozhodčí Higler ale jeho „divadélko" nechal být. Zápas plynul dál a Berghuis se musel zvednout.

Reakce se ale přece jenom dočkal. Fanoušci Utrechtu na něj okamžitě začali pískat.

Reklama

Související témata: