Hlavní obsah

Nedvěd tvrdí, že koncem kariéry nevyhrožoval

TURÍN/PRAHA

Český fotbalista Pavel Nedvěd prý o konci kariéry v souvislosti s vysokým trestem od italské disciplinární komise nikdy nemluvil. Bývalý kapitán národního týmu to ve čtvrtek uvedl v reakci na informace italských médií. Záložník Juventusu Turín tvrdí, že výhrůžná slova o možném konci kariéry v žádném případě neřekl.

Foto: archiv

Pavel Nedvěd

Článek

Informoval o tom Tomáš Klečka ze společnosti Nehoda sport, která fotbalistu zastupuje. Nedvěd prý ctí obvyklá italská pravidla, že se hráč nemá až do konečného vyřešení případu k incidentu vyjadřovat. Nyní se čeká, až odvolání proti pětizápasovému trestu vyřeší příslušné italské svazové orgány.

"Pavla mrzí, že se v té souvislosti objevily také zprávy, které nebyly pravdivé a v českých médiích byly široce komentovány. Výhrůžku, že by v souvislosti s vyloučením a následným trestem ukončil kariéru, totiž nikdy neřekl," uvedl Klečka. Podle něho Nedvěd nic podobného neřekl ani italskému manažerovi Minu Raiolovi, kterého italská média citovala. Raiola ve spolupráci s agenturou Nehoda sport českého hráče již řadu let zastupuje.

"Pokud se někde objevily podobné citace, jde o spekulace médií a dalších lidí. Já jsem ale ničím podobným nehrozil," prohlásil Nedvěd podle Klečky.

Hvězdný hráč Juventusu dostal zákaz startu v pěti utkáních po pátečním zápase druhé italské ligy v Janově, v němž byl vyloučen za šlápnutí na protihráče a poté měl konflikt s rozhodčím.

Reklama