Hlavní obsah

FC Sevilla vystřídala Barcelonu v čele španělské ligy

MADRID

Fotbalisté Sevilly využili startu Barcelony na mistrovství světa klubů a po nedělním ligovém vítězství 3:1 na hřišti Huelvy ji vystřídali v čele tabulky. FC nyní vede o jeden bod, třetí Real Madrid ztrácí dva body poté, co porazil 1:0 Espaňol na jeho hřišti.

Článek

Úřadující šampióny Poháru UEFA k zisku tří bodů nasměrovala v 11. minutě sporná penalta, kterou proměnil Luis Fabiano. Na vyrovnání domácích pak ještě do poločasu odpověděl svou dvanáctou trefou v sezoně Frederic Kanoute, jenž se tak osamostatnil v čele pořadí kanonýrů. O gól méně má na svém kontě například Ronaldinho.

Real Madrid se na těsnou výhru 1:0 nad Espaňolem Barcelona hodně nadřel. Navíc od 55. minuty musel hrát o deseti bez vyloučeného Cannavara, který viděl v rychlém sledu dvě žluté karty a následně červenou.

Utkání založené především na kvalitní defenzivě rozhodl pět minut po změně stran svou devátou brankou v sezoně nizozemský kanonýr Van Nistelrooij. Dostal vtipnou přihrávku od Gutiho, obtočil se kolem obránce a střelou z úhlu se trefil přesně ke vzdálenější tyči. Chvíli poté hřiště opustil Cannavaro, a tak trenér hostů Capello nastolil defenzivní taktiku, která přinesla své ovoce.

Premiérového vítězství v sezoně se v 15. kole dočkal San Sebastian, který přehrál nováčka z Tarragony 3:2 a vystřídal ho na předposledním místě. Ve zlepšených výkonech pokračuje Pamplona, která deklasovala Villarreal 4:1 a po čtvrté výhře za sebou se posunula na desáté místo.

Španělsko - 15. kolo:
Huelva - FC Sevilla 1:3 (19. Vazquez - 11. Fabiano z pen., 35. Kanoute, 53. Navas), Levante - Vigo 1:1 (51. Alvaro - 1. Baiano), San Sebastian - Tarragona 3:2 (48. vlastní Mingo, 54. Juanito, 60. Rivas - 18. Llera, 50. Castro), Villarreal - Pamplona 1:4 (61. Cani - 13. Webo, 43. Nekonam, 56. Lopez z pen., 70. Juanfran), Espaňol Barcelona - Real Madrid 0:1 (50. Van Nistelrooij), Atlético Madrid - Getafe 1:0 (24. Maniche).
Tabulka a statistiky soutěže

Reklama

Související témata: