Hlavní obsah

Eto'o se rychle uzdravuje a v půlce ledna začne trénovat

BARCELONA

Fanoušci Barcelony možná uvidí svou hvězdu Samuela Eto'a na trávníku dřív, než se předpokládalo. Kamerunský kanonýr, který si koncem září v utkání Ligy mistrů utrhl meniskus, se rychle uzdravuje a v polovině ledna by mohl znovu začít s tréninkem.

Článek

Po vážném zranění ze zápasu s Werderem Brémy se nečekalo, že by se pětadvacetiletý Eto'o vrátil dřív než v únoru. "Uzdravuje se ale rychleji, než jsme předpokládali. Je to skvělý sportovec," řekl klubový lékař Ramón Cugat agentuře Europa Press. "Neměli bychom ale předčasně oslavovat. Meniskus vyžaduje velkou opatrnost," dodal.

Kamerunský reprezentant a Fotbalista Afriky z let 2003-2005 chyběl zatím Barceloně v 19 soutěžních zápasech a katalánský velkoklub bez něj nezáří tak jako v minulých sezónách.

V ligové tabulce jsou úřadující mistři druzí, postup do další fáze Ligy mistrů si zajistili až v posledním zápase ve skupině a ve finále MS klubů o minulém víkendu prohráli s brazilským Internacionalem Porto Alegre.

Od svého příchodu na Nou Camp v roce 2004 nastřílel Eto'o 68 gólů, z toho 26 v minulém ligovém ročníku, kdy se stal králem střelců.

Reklama

Související témata: