Hlavní obsah

Bez Čecha a Terryho jsme zranitelní, říká kouč Chelsea

LONDÝN

Trenéra Josého Mourinha trápí, že fotbalisté Chelsea v poslední době inkasují příliš mnoho gólů a přičítá to absenci dvou zraněných opor, obránce a kapitána Johna Terryho a brankáře Petra Čecha. Zatímco v předchozích dvou sezonách při tažení za ligovými tituly jeho svěřenci sbírali jedno čisté konto za druhým, nyní v uplynulých třech zápasech dostali dohromady šest branek.

Foto: chelseafc.com

Petr Čech (uprostřed) žertuje s trenérem brankářů Chelsea Silvinhem, vpravo přihlíží trenér José Mourinho.

Článek

"Normálně by to byly pro Chelsea tři zápasy s nulou, ale takhle jsme dovolili soupeřům šestkrát skórovat," řekl Mourinho novinářům po dnešním zápase s Readingem, v němž Chelsea neudržela dvakrát vedení a vlastním gólem v závěru přihrála hostům bod za remízu 2:2. Obhájci titulu tak ztrácejí už čtyři body na vedoucí Manchester United.

"Když ztratíte více než jednoho klíčového hráče, znamená to velký problém. My jsme přišli o Petra (Čecha) a Johna (Terryho) a máme velké potíže. Momentálně dostáváme příliš mnoho branek," posteskl si portugalský kouč, jenž nedávno v rozhovoru pro britská média zařadil Terryho i Čecha mezi devítku nepostradatelných hráčů.

Zatímco Čech se zotavuje po operaci prasklé lebky z říjnového duelu s Readingem a v polovině ledna by se mohl zapojit do plného tréninku, Terryho trápí záda a jeho návrat se dá podle Mourinha těžko odhadnout. Kvůli potížím možná bude muset kapitán Chelsea na operaci, po níž by mohl být mimo hru delší dobu.

"Doktoři říkali, že řešením by mohla být operace. Nevím, jak dlouho bude mimo. Tři dny, týdny nebo tři měsíce, opravdu nevím," řekl Mourinho. "Chci mít Johna zpátky co nejdříve. Doktoři se budou muset rozhodnout rychle," uvedl portugalský kouč.

Reklama

Související témata: