Hlavní obsah

Porážka Sevilly nabídla fotbalistům Barcelony první místo

MADRID

Fotbalisté Sevilly zahájili nový rok sobotní porážkou 1:2 na půdě Zaragozy a nabídli první místo v tabulce španělské ligy Barceloně, která hraje v neděli odpoledne s Getafe. Zaragoza se posunula na čtvrtou příčku.

Článek

O výhru Zaragozy se postarali svými góly uruguayský obránce Diogo, který v klubu hostuje z Realu Madrid, a útočník Milito. Argentinský kanonýr dal v 51. minutě svůj dvanáctý gól v sezóně a dělí se o druhé místo v tabulce střelců s Ronaldinhem. Hosté, kteří mají nejlepší útok v lize, se tentokrát zmohli na jedinou branku. V 70. minutě snížil Brazilec Luis Fabiano, který se na konci utkání popral s Diogem a oba byli vyloučeni.

"Náhodou jsem na něj šlápl, když jsme bojovali o míč. Začali jsme se hádat a pak se do sebe pustili. Škoda, byl to výborný zápas a takhle skončil. Chtěl bych se za to omluvit," řekl Diogo v televizním rozhovoru.

Atlético doma remizovalo s poslední Tarragonou

Překvapivý výsledek se zrodil v Madridu, kde čtvrté Atlético nedokázalo vstřelit branku poslední Tarragoně, uhrálo jen bezbrankovou remízu a dalo tak šanci svým pronásledovatelům Zaragoze a Valencii.

Hráči Atlétika se předháněli v zahazování šancí, když tu největší neproměnil Gallardo. Po přesné přihrávce se objevil sám před brankářem, ale mířil těsně vedle. Domácí navíc museli hrát posledních deset minut bez vyloučeného Gabiho.

Také další utkání přineslo překvapení, Pamplona prohrála 1:2 na hřišti předposledního San Sebastianu. Jako první se prosadili domácí poté, co Prieto proměnil pokutový kop. Vyrovnání pro hosty zařídil po dvou minutách pobytu na hřišti Garcia, jenže minutu před koncem se prosadil záložník Aranburu a získal pro domácí důležité tři body v boji o záchranu.

Španělsko - 17. kolo
Atlético Madrid - Tarragona 0:0, San Sebastian - Pamplona 2:1 (20. Prieto z pen., 89. Aranburu - 56. Garcia), Zaragoza - FC Sevilla 2:1 (14. Diogo, 51. Milito - 70. Luis Fabiano).
TABULKA

Reklama

Související témata: