Hlavní obsah

Svěrkoš odchází z Německa hostovat do Austrie Vídeň

VÍDEŇ

Fotbalový záložník Václav Svěrkoš odchází na půlroční hostování do Austrie Vídeň, které ukončí jeho trápení v Borussii Mönchendladbach. V rakouském klubu v neděli absolvoval zdravotní prohlídku a uzavřel smlouvu, která obsahuje i klauzuli o případné opci na trvalý přestup. ČTK to řekl Pavel Zíka z agentury Sport Invest International, která hráče zastupuje.

Foto: PRÁVO

Václav Svěrkoš

Článek

Agentura podle něj chystá i další možné přesuny českých fotbalistů do Austrie. Rakouský mistr uvažuje o angažování stopera Petra Johany, který dosud působil v tureckém Vestelu Manisaspor, a také o příchodu jednoho z dvojice záložníků Lukáš Zelenka - Václav Koloušek. Zatímco Zelenka má stejně jako Johana dosud platnou smlouvu v Manisasporu, Koloušek je tvůrcem hry Tirolu Innsbruck, kde je svěřencem Františka Straky.

Svěrkoš je rád, že mění působiště. "A důležité je, že o mně stojí trenér. Dnes jsem s ním osobně mluvil. Navíc Vídeň je krásné město, které je velmi blízko na dojetí z Čech," vyjmenoval pozitiva nového angažmá fotbalista, kterého prý netrápí ani skutečnost, že klub uzavírá pořadí rakouské ligy. "Nemůžu si vybírat, ve své situaci budu rád, že mohu hrát, a věřím, že Austria bude brzy na zcela jiné pozici," řekl ČTK útočník.

Třiadvacetiletý Svěrkoš se v Německu dlouhodobě trápil. Do Mönchengladbachu přišel v roce 2003 z Ostravy a po úspěšných dvou sezonách, v nichž nasbíral 56 zápasů a vstřelil šestnáct branek, jeho talent uvadal. Uprostřed loňské sezóny dokonce odešel na půlroční hostování do Herthy Berlín, kde se ale neuplatnil a vrátil se zpět. Ze šesti podzimních startů pouze ve dvou případech nastoupil v základní sestavě a raději zamíří tam, kde bude pravidelně hrát. Bundesligu opouští s bilancí 86 zápasů a 17 branek.

V Austrii nebude jediným Čechem, v klubu působí již třetím rokem Štěpán Vachoušek.

Reklama

Související témata: