Hlavní obsah

Manchester porazil Aston Villu 3:1, vyhrála i Chelsea

LONDÝN

Ve 23. kole anglické fotbalové ligy si oba vedoucí celky tabulky připsaly vítězství. První Manchester United zvítězil 3:1 nad Aston Villou, o jejíž jedinou branku se přihrávkou postaral český reprezentant Milan Baroš. Druhá Chelsea jednoznačně přehrála Wigan a zvítězila 4:0 také zásluhou uzdraveného útočníka Robbena.

Článek

Fotbalisté Manchesteru vstoupili do zápasu s Aston Villou ve velkém stylu a po třinácti minutách již vedli 2:0. Zásluhu na tom měl především Korejec Pak Či-song, který nejprve vstřelil svou první branku v sezoně a následně přihrávkou vybídl k prvnímu zásahu v dresu Manchesteru Carricka.

Také u třetí branky "Ďáblů" byl Či-song, když vybojoval míč pro Nevilla a jeho centr proměnil hlavou v branku Portugalec Ronaldo. Připsal si tak již třináctou branku v sezóně a v tabulce střelců je stále jen o jeden zásah za prvním Drogbou.

Hosté se dočkali korekce stavu krátce po přestávce, když se agilní Baroš v rohu hřiště prosadil přes Vidiče, pronikl do šestnáctky a předložil míč před branku volnému Agbonlahorovi. Ten již neměl se vstřelením gólu problémy. Manchester si však už vítězství nenechal utéct, poté naopak ještě propásl několik vyložených šancí k navýšení brankového rozdílu.

Arsenal vyhrál i přes oslabení

Tři body za výhru 2:0 nad Blackburnem získali fotbalisté Arsenalu, a to i přesto, že hráli už od 14. minuty bez vyloučeného defenzivního záložníka Gilberta Silvy. Ten dostal červenou kartu za nakopnutí provokujícího Savage. Ovšem i bez něj dokázal Arsenal udržet čisté konto, jelikož domácí byli v útoku bezzubí. Londýnský celek otevřel skóre po přímém kopu Henryho a přesné hlavičce obránce Tourého, která s pomocí tyče skončila za zády bezmocného Friedela.

Pojistku pak přidal sám Henry tvrdou střelou pod břevno, když spolu s Fabregasem přelstili hned šestici protihráčů. Český reprezentační kapitán Tomáš Rosický odehrál celé utkání, ovšem do zakončení se tentokrát nedostal - také proto, že musel převzít některé defenzivní povinnosti po vyloučeném Silvovi.

Robben u tří branek Chelsea

Také Chelsea měla svého hrdinu, a to v podobě uzdraveného Nizozemce Robbena. Ten nejprve vybojoval přímý kop, z něhož otevřel skóre Lampard, a po změně stran sám zvýšil po samostatné akci. Robben byl i u třetí branky, když si jeho centr do vlastní branky srazil hostující brankář Kirkland. O poslední branku se v poslední minutě postaral kanonýr Drogba. Chelsea tak nadále na první Manchester ztrácí šest bodů.

Velmi snadnou úlohu měli dnes fotbalisté Liverpoolu na hřišti posledního Watfordu a po jasném průběhu utkání vyhráli 3:0. Částečně si tak napravili dojem z posledních prohraných pohárových utkání s Arsenalem a zároveň si pojistili třetí místo v tabulce.

Liverpool poprvé v sezoně nastoupil s třemi útočníky v sestavě a tento tah se trenérovi Benítezovi vyplatil. Všechny tři góly totiž padly z bezprostřední blízkosti branky a postarali se o ně střelci Bellamy a Crouch, který se trefil dvakrát. Z útočníků vyšel naprázdno jen Kuijt, paradoxně nejlepší střelec Liverpoolu v sezoně.

Laštůvka inkasoval třikrát

Český brankář Jan Laštůvka musel v utkání Fulhamu na hřišti West Hamu United lovit ze své sítě míč třikrát, ovšem jeho spoluhráči se rovněž střelecky činili, a tak si Fulham z londýnského derby odnesl bod za remízu 3:3. V nastavení ji zajistil francouzský obránce Christanval, když se předním prosadili útočníci Radzinski a McBride.

Laštůvka nebude vzpomínat v dobrém na izraelského záložníka Benajuna, který ho dnes překonal hned dvakrát. Nejprve však bývalý ostravský brankář nestačil na střelu Zamory, který tak přerušil své střelecké trápení: v prvních čtyřech kolech sezony totiž vstřelil pět branek, ale od té doby se střelecky odmlčel.

V 18:15 začalo utkání Blackburn - Arsenal.

Anglie - 23. kolo:
Manchester United - Aston Villa 3:1 (11. Či-song, 13. Carrick, 34. Ronaldo - 51. Agbonlahor), Charlton - Middlesbrough 1:3 (27. Hasselbaink - 45. Cattermole, 63. Arca, 68. Aiyegbeni), Chelsea - Wigan 4:0 (13. Lampard, 63. Robben, 70. vlastní Kirkland, 90. Drogba), West Ham United - Fulham 3:3 (28. Zamora, 46. a 64. Benajun - 16. Radzinski, 59. McBride, 90+1. Christanval), Sheffield United - Portsmouth 1:1 (22. Quinn - 81. O'Neil), Bolton - Manchester City 0:0, Watford - Liverpool 0:3 (40. a 48. Crouch, 34. Bellamy), Blackburn - Arsenal 0:2 (37. Touré, 71. Henry).
Tabulka a statistiky soutěže

Reklama

Související témata: