Hlavní obsah

Kincl: Salcburk nám vzal vítězství až v nastavení

Kanonýr Rapidu Vídeň Marek Kincl vstřelil v duelu s lídrem rakouské ligy Red Bullem Salcburk dva góly. Svůj tým dostal dvakrát do vedení, přesto zápas skončil dělbou bodů. Bývalý sparťan vstřelil v této sezóně už šest ligových branek a hodinu po utkání do telefonu hovořil s Právem nejen o tomto utkání...

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Marek Kincl na archivním snímku ještě v dresu Sparty.

Článek

„Smolný zápas. Dvakrát jsme vedli a ve třetí minutě nastavení jsme přišli o zaslouženou výhru. Celé střetnutí jsme měli hru pod kontrolou a hosty jsme k ničemu nepustili. Asi po hodině hry byl Salcburku vyloučen Carboni a od té chvíle jsme získali převahu.

Asi po dvou minutách a naší rychlé akci někdo ze spoluhráčů poslal míč pod sebe před branku, ani nevím, kdo to byl. Dostal jsem se o krok před soupeřova obránce Linkeho a špičkou kopačky poslal míč do sítě. Měli jsme další příležitosti, ale nedali jsme je. Bohužel. Do konce normální hrací doby chyběly snad dvě minuty, když hosté vyrovnali. Už v nastavení jsem po standardce vletěl mezi dva obránce a hlavou usměrnil míč k tyči. V tu chvíli jsme si mysleli, že je hotovo, jenže z poslední akce Salcburk znovu vyrovnal.

Je to opravdu smůla, protože vystřelili na branku za třiadevadesát minut jen dvakrát. Za nás odkopali celé utkání Radek Bejbl a Petr Voříšek a hráli opravdu dobře. V dresu Salcburku byl na trávníku Karel Piták, asi dvacet minut před koncem šel ze hřiště Patrik Ježek. Vráťa Lokvenc zůstal na lavičce. S klukama jsme mluvili jen krátce, nebylo moc času.

Situace Rapidu neodpovídá jeho tradici. Jsme v půlce tabulky. Na podzim se mužstvo dostalo do krize, byl vyměněn trenér, ale od té doby se naše hra zlepšila. Z posledních šesti utkání jsme ztratili dva body za jednu remízu, ostatní zápasy jsme vyhráli. Jenže ztráta byla velká, tabulkou se probíjíme vzhůru jen pomalu. Určitě se ale budeme snažit dostat co nejvýš.“

Reklama

Související témata: