Hlavní obsah

Fotbalový reprezentant Polák míří z Norimberku do Anderlechtu

NORIMBERK

Český fotbalový reprezentant Jan Polák zřejmě přestoupí z Norimberku do belgického velkoklubu Anderlecht Brusel. Podle listu Het Laatste Nieuws se šestadvacetiletý záložník dohodl se svým novým klubem na podmínkách smlouvy, kterou by měl podepsat po zdravotní prohlídce nejpozději příští středu. Podle hráčova manažera Pavla Pasky však přestup ještě není definitivní záležitostí, rozhodne se v pondělí.

Článek

Jak uvádí agentura DPA, Norimberk na Polákově odchodu vydělá. Odstupné za účastníka loňského mistrovství světa, jenž měl ještě platnou smlouvu na dvě sezóny, se má pohybovat mezi 2,5 a třemi milióny eur. V roce 2004, kdy Polák přišel do bavorského klubu z Liberce, se přitom přestupní částka odhadovala na jeden milión eur.

Paska, jehož společnost ISM hráče zastupuje, však na zprávu reagoval zdrženlivě. "Zatím přestup nemohu označit za uzavřený. Stále jsme ve fázi, že jak klub, tak také hráč dostali nabídku, o které uvažují. Rozhodnutí oznámíme v pondělí," řekl ČTK manažer.

V Anderlechtu by se třicetinásobný reprezentant Polák mohl setkat s krajanem Danielem Zítkou, jenž je v mistrovském týmu brankářskou jedničkou. V kádru je i středopolař Martin Kolář, který však poslední dvě sezony strávil na hostování ve Stoke City, Westerlo a Ajacciu. Nyní trénuje s Anderlechtem, ale podle listu Le Soir bude zřejmě opět hostovat v jiném klubu.

Reklama

Související témata: