Hlavní obsah

Voříška mrzí, že mu Sparta nedala šanci

Nepříjemný závěr sezóny si prožil fotbalový záložník Petr Voříšek. Z Rapidu Vídeň musel odejít a nové angažmá zatím stále nemá. „Rád bych co nejdříve někde hrál. Jenže problém tkví v tom, že Sparta za mě požaduje částku kolem deseti miliónů korun,“ říká Voříšek v rozhovoru pro Právo.

Foto: Archiv

Petr Voříšek

Článek

Společně s dalšími českými spoluhráči Kinclem a Bejblem jste skončil v Rapidu Vídeň. Jaké máte pocity z nuceného loučení?

Není to nic příjemného. Bohužel v klubu nepanuje dobrá finanční situace, což odneslo více hráčů. Kromě Čechů museli odejít i Slováci Valachovič a Hlinka. Prostě nás rozprášili a přiznám se, že se mi po Vídni bude stýskat. Rapid má fantastické fanoušky, jaké jsem jinde nezažil. I když se týmu nedařilo, chodilo pořád kolem patnácti tisíc diváků.

Po návratu z hostování patříte stále Spartě. Proč jste s ní nezahájil letní přípravu?

Na Letné mám ještě na rok smlouvu, ale Sparta o mě nejeví zájem. Mrzí mě, že mi nedali šanci, abych se popral o místo v kádru. Podle trenéra Bílka, s nímž jsem kdysi hrál za Teplice, kde mě i trénoval, nemělo cenu, abych se Spartou jezdil na soustředění. To je mi docela líto, ale musím to respektovat.

Uvažujete proto o přestupu?

Rád bych co nejdříve někde hrál. Jenže problém tkví v tom, že Sparta za mě požaduje částku kolem deseti miliónů korun. Manažer Zíka mi shání nové angažmá v Rakousku, moc tomu však nevěřím.

Jak trávíte fotbalové léto?

Zavolal jsem teplickému trenéru Radovi, jestli bych s nimi mohl trénovat. Ochotně mě vzal mezi kluky, za což jsem mu vděčný. Trénoval mě v Teplicích už před šesti lety. Na tréninku je pořád impulsivní jako dříve a chce z hráčů dostat maximum.

Jak hodně je reálný váš návrat do české ligy?

Víc by mě lákalo pokračování kariéry v cizině, ale nezavrhuji ani Teplice. Uvidíme, jak se to vyvine.

Reklama

Související témata: