Hlavní obsah

Nešťastník roku je hitem internetu!

Atény

Smolař roku! Kdyby se letos vyhlašovala sportovní anketa podobného rázu, vážným adeptem na vítězství by byl gólman řeckého celku Atromitos. V duelu s AEK Atény dostal nejprve smolný gól, pak hrubkou daroval soupeři další. V nastaveném čase pak inkasoval potřetí a tým AEK slavil výhru 3:2. Víc než výsledek, však fanoušky zajímá tragikomické vystoupení gólmana Christose Mandase. Co provedl se můžete podívat na přiloženém videu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Nešťastný gólman Mandas v řecké lizeVideo: sntv

 
Článek

Jestli měl fotbalový gólman Mandas nějakou noční můru, byla to pohádka proti tomu, co se mu stalo během nedělního utkání. Tohle bude brankáře strašit pořádně dlouho. A kdyby se snad snažil zapomenout, připomene mu je zcela jistě video, které je hitem internetu.

Atromitos vedl 1:0 a mohl myslet na senzaci. Jenže v 62. minutě vypálil Oliveira a první šílená chvilka pro gólmana byla na světě. Míč totiž trefil tyč, od ní se odrazil do nešťastného brankáře a zamířil do sítě. Mandas klečel na kolenou a tvář zabořil do trávníku. Nejraději by se neviděl. Když se za chvíli zvedl, jen bezmocně rozhazoval rukama. A to ještě netušil, co ho čeká za pár chvíli.

V 72. minutě totiž dostal od spoluhráče malou domů, ta ale na nerovném terénu skočila. Mandas chtěl rozehrát míč, jenže místo toho vyrobil kiks, kterým dal šanci skórovat soupeři. I když se snažil zažehnat průšvih a plácal sebou na trávníku jako rybka na suchu, útočící hráč AEK neměl slitování a poslal míč do sítě.

Nešťastný brankář vztekle praštil do tyče, pohled kamer do jeho tváře dával tušit, že je mu jasné, jak velký průšvih udělal. Hosté sice stihli v 89. minutě vyrovnat, přáno bodovat jim ale nebylo. V nastavení tým AEK urval výhru 3:2.

Reklama

Související témata: