Hlavní obsah

Ružomberského trenéra Bičovského urážel košický kolega Kozák

RUŽOMBEROK

Český trenér Ružomberku Přemysl Bičovský musel čelit po sobotním ligovém utkání verbálnímu ataku svého košického kolegy Jána Kozáka. Ten o svém bývalém spoluhráči z československé reprezentace před novináři mimo jiné prohlásil, že se usmívá jako debil. Bičovský dnes ČTK řekl, že Kozáka za jeho výroky nebude žalovat.

Článek

Kozák českému kouči Bičovskému po zápase, který Ružomberok vyhrál 1:0 gólem v nastaveném čase, také doporučil, aby nešišlal, protože mu prý není rozumět. Také by se podle něj měl raději naučit slovensky. "Můžeš jít, odkud jsi přišel. Nejsi pro mě zajímavý, absolutně," řekl trenér Košic svému kolegovi po skončení zápasu.

Bičovský nehodlá urážky své osoby řešit soudní cestou. "Byly mnohem vypjatější zápasy než tento. To, co předvedl pan Kozák, je zatím vrchol všeho. Beru to jako projev člověka, který neunesl, že jeho mužstvo prohrálo v poslední minutě prodloužení," řekl ČTK český trenér.

Bičovský přiznal, že s podobným výpadem proti sobě se v trenérské kariéře ještě nesetkal. Otázku, zda by přijal případnou Kozákovu omluvu, považuje za zbytečnou. "Myslím, že nehrozí, že by se omlouval. To je člověk, který takové věci dělá úmyslně," dodal na adresu spoluhráče z MS 1982 ve Španělsku.

Disciplinárka čeká na zápis z utkání

Disciplinární komise slovenského fotbalového svazu podle svého předsedy Štefana Krídly zatím čeká na oficiální zápis z utkání a zprávu delegáta. Pokud se v dokumentech objeví zmínka o projevech nesportovního chování na ružomberském stadiónu, komise se případem začne zabývat. Provinilce může potrestat peněžitou pokutou nebo distancem v následujících zápasech.

Víkendový zápas mezi Ružomberkem a Košicemi byl hodně nervózní. Kozák si musel vyslechnout vulgární pokřiky na svou adresu z tribun, odkud pravděpodobně přiletěl i zapalovač, který ho trefil do hlavy. Na konci duelu si košický trenér vyměnil několik "šťavnatých" slov s Bičovského asistentem Pavlem Chaloupkou. Ten byl kvůli zakopnutí míče vykázán na tribunu.

Kozák je na Slovensku považován za kvalitního kouče, který však lehce podlehne emocím. Ružomberské naštval už v uplynulé sezoně, kdy o jejich městě mluvil jako vesnici.

Reklama

Související témata: