Hlavní obsah

Trenér Kozák zatím nesmí za urážky Bičovského na lavičku

BRATISLAVA

Trenér slovenského fotbalového týmu MFK Košice Ján Kozák nesmí vést své svěřence v příštím zápase z lavičky za to, že po utkání v Ružomberku slovně napadl českého kouče domácích Přemysla Bičovského. Zákaz vydala disciplinární komise slovenského fotbalového svazu jako předběžné opatření, definitivně by měla rozhodnout 12. září.

Článek

Kozák, který byl známý bouřlivým vystupováním už z minulosti, by měl právě na jednání komise příští středu svoje útoky vysvětlit. Podnět komisi podal ružomberský klub, vedení Košic se však za svého kontroverzního trenéra postavilo.

Po emotivně vypjatém utkání 1. září, které Ružomberok vyhrál v nastaveném čase 1:0, Kozák svému bývalému kolegovi z československé reprezentace na tiskové konferenci řekl, že se usmívá jako debil a doporučil mu, aby nešišlal a naučil se slovensky.

Prezident MFK Košice Blažej Podolák v deníku Šport dnes prohlásil, že nevidí důvod k omluvě Ružomberku. Zdůraznil, že komise by se měla zabývat spíše prohřešky soupeřova klubu, především vhozeným zapalovačem, kterým někdo z tribuny zasáhl Kozáka při utkání do hlavy. "Pro mě je Ján Kozák výborný trenér a osobnost, která má autoritu u hráčů," uvedl Podolák.

Podle komentáře Športu však slova šéfa Košic zatlačila vztahy ve slovenském fotbale do "hlubokého bahna arogance, žlučovitosti, nekorektnosti a nevraživosti". Prezident klubu nemůže souhlasit s takovým slovním projevem svého zaměstnance. Vždyť kultura slovenského fotbalu se odvíjí i z takových situací, dodal Šport.

Reklama

Související témata: