Hlavní obsah

Kučera zkouší hrát bez masky, ale zatím postrádá jistotu

BRUGGY/BRUSEL

Český fotbalový obránce ve službách FC Bruggy Štěpán Kučera zkouší po zlomenině jařmové kosti pod okem hrát bez masky, ale zatím se necítí ideálně. Zranění si Kučera přivodil smolně hned ve svém prvním soutěžním utkání za belgický klub na konci července, přišel o začátek ligy a také v posledních kolech se na hřišti neobjevil.

Článek

"Bylo to v pořádku, dokud jsem hrál v masce. Ale doktoři mi říkali, že čím dříve začnu hrát bez masky, tím lépe, že si zvyknu," řekl Kučera, který do Brugg přišel ze Sparty. "Hraju teď bez masky a není to ono. Není v tom ta jistota. Když jdu do souboje, nejdu do něj na sto procent, což pro mě jako obránce není dobré," prohlásil.

"Chce to trpělivost a trénink. Myslím, že tak za dva tři týdny by to mohlo být stejně dobré jako před zraněním," uvedl třiadvacetiletý obránce, který dosud stihl za FC Bruggy odehrát jen tři ligová utkání a dva zápasy v evropských pohárech.

Bruggám se nyní v lize daří, po 12 kolech vedou tabulku o bod před Standardem Lutych a o tři body před svým městským rivalem Cercle Bruggy. Jeden z favoritů Anderlecht Brusel, za nějž kromě letité stálice brankáře Daniela Zítky hraje i nová posila reprezentační záložník Jan Polák, je čtvrtý. Na lídra tabulky ztrácí čtyři body.

Právě v utkání belgického Superpoháru s Anderlechtem na konci července se Kučera zranil. Po hodině hry dostal v souboji s Maďarem Rolandem Juhaszem úder loktem, který mu zlomil jařmovou kost pod okem a musel se podrobit operaci.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.