Hlavní obsah

Kouč Hamburku Huub Stevens odejde v létě do Eindhovenu

EINDHOVEN

Český fotbalový reprezentant David Jarolím se v Hamburku od léta dočká nového trenéra. Nizozemský kouč Huub Stevens totiž aktuálně třetí tým německé bundesligy povede jen do konce sezóny a v létě se vrátí do své vlasti, kde převezme PSV Eindhoven. V pondělí to oznámili funkcionáři obou celků.

Článek

Eindhoven je nyní shodou okolností v tabulce také třetí a čeká jej další půlrok plný změn. Mužstvo v říjnu opustil Ronald Koeman, který odešel do Valencie. Vedení se rozhodlo pro trenéra japonské Nagoji Sefa Vergoosena, jemuž ale skončí smlouva v Asii až na konci prosince. Prozatím jej proto zastoupil dosavadní asistent Jan Wouters. V létě by měl potom přijít jako definitivní řešení Stevens. Hráči Eindhovenu tak během deseti měsíců zažijí hned čtyři různé trenéry.

"Rozhodl jsem se odejít proto, abych mohl být nablízku své rodině a především své ženě," vysvětlil Stevens na oficiálním webu bundesligy svůj odchod z Hamburku. Podle informací německých médií bojuje manželka třiapadesátiletého kouče se závažnou nemocí.

V Hamburku, k jehož oporám patří i osmadvacetiletý záložník Jarolím, odchodu Stevense litují. Od svého únorového nástupu do funkce dokázal tým nejprve zbavit sestupových starostí a na podzim z něj udělat vážného aspiranta na titul, který nyní ztrácí na vedoucí Bayern Mnichov jediný bod.

"Udělali jsme, co jen jsme mohli, abychom ho tu udrželi. Byl však neoblomný, což naprosto chápeme," prohlásil předseda představenstva severoněmeckého klubu Bernd Hoffmann. Nového trenéra vedení Hamburku zatím teprve shání.

Reklama

Související témata: