Hlavní obsah

Stanislav Vlček přestoupil ze Slavie do Anderlechtu

BRUSEL/PRAHA

Fotbalista Stanislav Vlček přestoupil ze Slavie Praha do Anderlechtu Brusel. V belgickém klubu v pátek podepsal smlouvu na jeden a půl roku s roční opcí. Tuto informaci uvedl klub na svých oficiálních stránkách poté, co Vlček v Belgii úspěšně absolvoval dvoudenní zdravotní testy.

Článek

Jedenatřicetiletý reprezentant se v Anderlechtu potká s dvěma spoluhráči z národního celku. Záložníkem Janem Polákem a brankářem Danielem Zítkou. Jediné, co může Vlčkovi kazit radost, je fakt, že si letos už nezahraje evropské poháry, protože již nastoupil v Lize mistrů za pražskou Slavii a vstřelil dvě branky, v domácí soutěži se trefil sedmkrát.

"Od začátku mi bylo jasné, že je to šance jako hrom, že další taková v mém fotbalovém životě nepřijde. Kdyby mi bylo pětadvacet, koukal bych na to jinak. Ale bude mi dvaatřicet a nemůžu na nic čekat. Snad každý pochopí, že taková nabídka nešla v mých letech odmítnout," řekl již dříve. Na druhou stranu ho mrzí, že Slavii opouští, zvláště po tak vydařeném podzimu, jaký se červenobílým letos povedl. Postup do Ligy mistrů, vedoucí pozice v Gambrinus lize a postup do jarních bojů v Poháru UEFA, to je vizitka pražského týmu po polovině sezóny.

Vlček: Už jsem si představoval jak válíme v Edenu

"V Edenu se navíc dostavuje nový stadión. Je hrozné o tom takhle mluvit. Na Mikuláše jsme tam byli a já už si představoval, jak to tam válíme. Hrozně mě to mrzí, ale nedá se nic dělat," řekl fotbalový gentleman. Teď je však již hráčem Anderlechtu a může se těšit na stadión Constant Vanden Stock. "Vše je dotažené, zdravotní testy byly opravdu důkladné, trvaly celý čtvrtek. V pátek odpoledne jsem podepsal smlouvu," ohlásil Vlček při cestě na bruselské letiště.

„Slavia respektuje rozhodnutí Standy Vlčka přijmout nabídku belgického velkoklubu. Slávistický kapitán odvedl v červenobílém dresu velký kus poctivé práce a velkou měrou přispěl k historickému postupu do Ligy mistrů. Nejenom za to mu patří velké poděkování,“ uvedl manažer pro komunikaci Ondřej Zlámal na www.slavia.cz.

Do Slavie přišel v srpnu 2004 jako volný hráč, v jejím dresu nastoupil k 98 ligovým utkáním, ve kterých vsítil 38 branek. Předtím působil půl roku v týmu Dynama Moskva, kam si ho vybral trenér Jaroslav Hřebík. Po jeho odvolání byl však Vlček, stejně jako další Češi z mužstva, propuštěn. Celkem Vlček nastoupil k 385 zápasům, v nichž dal 88 gólů. V dresu české reprezentace se ani v jednom z osmi utkání neprosadil.

Reklama

Související témata: