Hlavní obsah

Holek věří s Dněprem v Ligu mistrů

BRNO

Nejprve váhal, na Ukrajinu se mu příliš nechtělo. Když tam ale poznal podmínky, rychle změnil názor. Do fotbalové reprezentace čerstvě povolaný záložník z Brna Mario Holek už s Dněprem Dněpropetrovsk podepsal čtyřletou smlouvu.

Článek

„Nadchl mě krásný stadión i návrh smlouvy, o hráče je tam perfektně postaráno. Trenér Protasov mě navíc ujistil o vysokých ambicích týmu. Dněpr vede ukrajinskou ligu a má velkou šanci ji vyhrát, čímž by si zajistil účast v kvalifikaci o Ligu mistrů. Z koučových slov jsem navíc vyrozuměl, že o mě hodně stojí, i když v konkurenci řady cizinců si musím místo v základní sestavě vybojovat,“ líčí Holek. Spekulace o tom, že bude brát v přepočtu dva milióny korun měsíčně, ale nechce komentovat.

K dněpropetrovskému týmu se připojil už včera na soustředění v Turecku a jazykový problém neřeší. „S rusky hovořícími spoluhráči bych se trochu domluvit měl, tři roky jsem se ruštinu učil. Vybral jsem si ji na gymnáziu jako volitelný předmět, teď se mi to může hodit,“ domnívá se.

O prvním velkém přestupu v kariéře se radil i s krajanem Tomášem Hübschmanem, který působí v konkurenčním Doněcku. „Telefonoval jsem si s ním několikrát. Nabádal mě, ať Dněpropetrovsku určitě podepíšu. Tvrdil mi, že ukrajinská liga je mnohem kvalitnější než česká,“ říká klíčový hráč české jednadvacítky. „Trenér Lavička slíbil, že mě bude sledovat i na Ukrajině, a když tam budu pravidelně hrát, tak bych o místo v reprezentaci neměl přijít,“ myslí si mladík, jenž premiérově obdržel i pozvánku na akci národního celku na Kypr.

„Moc mě těší, že mi pan Brückner dává šanci. Už se nemůžu dočkat, až potkám hvězdy národního týmu, z nichž většinu dosud znám jen z televize,“ přiznává Holek, jehož snem je hrát ligovou soutěž na britských ostrovech. „Zkusím se zviditelnit v Dněpropetrovsku, přes Ligu mistrů by k tomu byla ideální příležitost,“ má jasno.

Reklama

Související témata: