Hlavní obsah

Lafata se těší na rakouskou ligu a doufá i v reprezentaci

VÍDEŇ

S nadějemi na případný návrat do reprezentace vzhlíží fotbalový útočník David Lafata k pokračování svého angažmá v Austrii Vídeň. Před víkendovým startem jarní části rakouské ligy je zdravotně v pořádku a věří, že se mu vyhnou podobné netradiční potíže jako na podzim s natrženým zádovým svalem, které jej na několik týdnů odstavily od fotbalu.

Článek

V případě pravidelného vytížení totiž věří, že ještě má šanci dostat se znovu do národního týmu a zahrát si snad také na evropském šampionátu ve Švýcarsku a Rakousku.

"Zdravotně jsem teď v pořádku, přípravná fáze proběhla bez problémů a doufám, že se mi zranění budou aspoň nějakou dobu vyhýbat," řekl v rozhovoru šestadvacetiletý Lafata, který do Austrie přestoupil takřka přesně před rokem. "Hlavně potřebuji hrát, na zápasy se už moc těším. Trenér určí sestavu samozřejmě až před sobotním utkáním, ale já počítám s tím, že v ní nebudu chybět a mužstvu co nejvíc pomůžu," uvedl čtyřnásobný reprezentant.

Austria je ve vedení rakouské ligy

Vídeňská Austria zahájí jarní část ligy v sobotu na svém stadiónu proti Altachu. Po 23 odehraných kolech z celkového počtu 36 se Austria nečekaně dělí o vedení s obhájcem titulu Salcburkem a Štýrským Hradcem. Jen o bod zpět je ale vídeňský Rapid a o další bod za ním Linec.

"Rozehrané to máme výborně a samozřejmě se chceme pokusit i o titul. Důležitý bude hned začátek, kdy hrajeme dvakrát za sebou doma a můžeme si upevnit pozici. Ale nejsme pod žádným velkým tlakem, vedení netrvá na ligovém prvenství, cílem zůstává účast v evropských pohárech. A to je, myslím, reálné. Kádr se v podstatě nezměnil, je kvalitní a v mužstvu je pohoda," dodal Lafata.

Při pomyšlení na možný návrat do reprezentace se usmál. "Doufám, že ještě mám šanci. Předpokladem ale je, že budu tady pravidelně hrát a budu podávat dobré výkony. No a pak už musím jen věřit, že si jich někdo všimne," řekl útočník, který se během krátkého působení v národním týmu zaskvěl v září 2006, kdy coby náhradník dvěma góly rozhodl o vítězství v kvalifikačním utkání s Walesem. Pouze tolik gólů dal v dosavadním průběhu ligové sezóny, a tak by v nadcházejících měsících rád své statistiky výrazně vylepšil.

Reklama

Související témata: