Hlavní obsah

Ježek: Na umělé trávě jsme je umlátili

PRAHA/SALCBURK

Obhájce titulu Red Bull Salcburk vykročil rázně do jarní části rakouské ligy. Doma smetl 4:0 Mattersburg i díky asistenci českého záložníka Patrika Ježka na úvodní gól. Za domácí odehrál celý zápas a televizní stanice ORF ho zařadila mezi nejlepší hráče. Salcburk se i díky zaváhání největších rivalů vyhoupl do čela tabulky.

Článek

„Zahráli jsme dobře jako tým a rozhodly dva góly během první půle. Na ten první jsem nahrál po deseti minutách. Dal jsem centr z levé strany a Janko to uklidil hlavou do brány. Když jsme přidali druhou branku, bylo hotovo. Měli jsme jasnou převahu a řekl bych, že jsme je u nás na umělé trávě umlátili. Soupeři přece jen chvíli trvá, než si na tenhle povrch zvykne.

Konečně jsme se dostali do čela tabulky. Po podzimních problémech v lize i marných pokusech uhrát něco v evropských pohárech můžeme sezónu alespoň trochu zachránit jedině titulem. Druhé místo by bylo fiasko. Jsme pod dost velkým tlakem ze všech stran, protože klub s našimi ekonomickými možnostmi musí mít jen ty nejvyšší ambice.

V klubu jsme z Čechů zbyli už jen dva, protože Vráťa Lokvenc odchází do Basileje. Pro něj to samozřejmě bude lepší, protože tady teď moc dobrou pozici neměl. Byl to můj parťák, při soustředěních jsme spolu bydleli na pokoji. Bude se mi po něm stýskat, ale v kontaktu zůstaneme pořád. Navíc sem často bude ze Švýcarska létat, takže se budeme i vídat.

Karel Piták v prvním jarním zápase nenastoupil. Trenér ho v zimě přeškolil na pravého beka, ale nedal ho tam ani na minutu. Taky z toho není moc nadšený, ale co se dá dělat. On má smlouvu ještě na příští sezónu, mně teď v létě končí, ale už mám na stole nabídku nového kontraktu. Je za lepší peníze a na dva plus jeden rok. Pokud v tom druhém roce budu mít ve všech soutěžích alespoň dvacet pět startů za sezónu, automaticky se smlouva prodlouží.

Ještě to musím probrat se svým manažerem, protože jsou i nějaké jiné nabídky. Ale já jsem prakticky rozhodnutý prodloužit to v Salcburku. Nikam jinam se mi nechce. I kvůli rodině. Starší dcera chodí do druhé třídy, mladší do školy půjde a nemá cenu něco měnit.

Po sezóně u nás končí trenér Trapattoni a povede reprezentaci Irska. Říkal, že je to pro něj nová výzva. I když mu táhne na sedmdesát, je to pořád neskutečný fotbalový fanatik a odborník. O jeho nástupci se tady hodně spekuluje už teď. Padají různá jména, ale zatím se klub ještě s nikým nedohodl. Sám jsem zvědav, kdo nakonec přijde.“

Reklama

Související témata: