Hlavní obsah

CSKA Moskva na poslední chvíli získalo brněnského Kaloudu

MOSKVA

Přestup Luboše Kaloudy z 1. FC Brno do ruského CSKA Moskva je potvrzen. Podle oficiálních stránek moskevského klubu podepsal ve středu tvořivý záložník pětiletou smlouvu do roku 2012. Ve svém novém působišti bude na zádech nosit číslo 20. „Smlouva byla předjednána už delší dobu dopředu. Pro mě už to byla uzavřená kapitola,“ řekl Sport.cz Kaloudův agent Pavel Zíka.

Článek

V Rusku se fotbalová liga rozjíždí už tuto sobotu, Kaloudovo CSKA hostí na svém hřišti Shinnik Jaroslavl. „Luboš to teď bude mít asi těžké, aby se prosadil. Bohužel přípravu s týmem neabsolvoval, ale já věřím, že mu aklimatizace na tamější prostředí nebude trvat dlouho,“ řekl Sport.cz ze španělského Madridu Zíka.

„Trenér CSKA Gazajev měl ve svém klubu už Jiřího Jarošíka. Má rád podobné technické typy hráčů,“ dodal Zíka s tím, že v prvních dnech bude s Lubošem Kaloudou v Moskvě spolupracovník z agentury, který pomůže bývalému brněnskému hráči s přizpůsobením se.

V zimním přestupním období se o Kaloudovy služby zajímaly mimo CSKA také kluby z Itálie nebo Anglie. V jednání byl například Newcastle nebo Juventus Turín, za který hrají Pavel Nedvěd a Zdeněk Grygera.

Kalouda během svého působení v brněnském týmu odehrál v české nejvyšší soutěži 27 zápasů, ve kterých vstřelil 5 gólů. Ofenzivní záložník si na svůj mladý věk stihl připsat už také jeden start v A reprezentaci. V únoru odehrál na Kypru neoficiální přátelské utkání proti Řecku.

Reklama

Související témata: