Hlavní obsah

Magera v Temešváru zažívá dokonalý start a sní o reprezentaci

TEMEŠVÁR

Dva zápasy v novém působišti a hned také dva zářezy na střelecké pažbě. Takový start se v Temešváru povedl útočníku Lukáši Magerovi. Exostravský vytáhlý kanonýr si nemůže vynachválit odchod do tamní Politehniky, kde se pod vedením kouče Dušana Uhrina mladšího skvěle odpíchl na své rumunské štaci. A Magera v koutku duše sní o tom, že mu jednou přijde i reprezentační pozvánka.

Článek

"Jenže v těch výkonech ze začátku sezony musím pokračovat dál, jinak se mi to nesplní a do reprezentace se nepodívám. Ale jako každý bych se tam dostal strašně rád, aspoň na nějaký zápas, nasát atmosféru," řekl dnes v rozhovoru s ČTK pětadvacetiletý útočník, který se loni v Baníku blýskl devíti vstřelenými brankami.

"Každopádně jsem šťastný, jak se mi začátek povedl. Když člověk přijde do nového angažmá, tak je pro něj něco podobného nejlepší, co jej může potkat. Tlak ze mě přece jenom trochu spadl a můžu být klidnější," pochvaloval si Magera.

Temešvár, loni šestý tým rumunské ligy, za něj v létě neváhal vysázet sumu pohybující se prý kolem 30 milionů korun. A bývalý hráč reprezentační jednadvacítky se zatím pod Uhrinovou taktovkou činí. V prvním kole zařídil remízu na hřišti Pitesti, v sobotu se trefil i před domácím publikem proti Pandurii. "Jsem rád, že začínám splácet důvěru lidí, kteří mě sem hodně chtěli a dělají tady pro mě první poslední," uvedl Magera.

Ten se stává se velkým oblíbencem fanoušků Politehniky, kterou letos čeká i start v Poháru UEFA. "Je fakt, že fotbal je tady strašně populární, pořád se o něm mluví v televizi a píše v novinách. I na mě občas už někdo na ulici zamává, ale nic velkého. To je dobře, protože mám rád svůj klid," líčil Magera.

Jeho střelecká exploze na startu rumunské ligy překvapila i jeho samého. Hlavně proto, že v přípravě se v zakončení často trápil. "Je to přesně naopak, jako jsem to měl v Baníku. Tam jsem v přátelácích dával góly pořád, a v lize nic. Říkal jsem si, že by se to teď mohlo otočit, a jsem šťastný, že se to opravdu stalo," pochvaloval si Magera.

Dvěma trefami si posílil postavení u kouče Uhrina. "Jenže nesmím polevit. Je nás tady snad sedm útočníků, takže se to může rychle otočit," líčil Magera, který chce Temešváru znovu pomoci do evropských pohárů. "Tým máme výborný, můžeme hrát nahoře. Ale rumunská liga je hodně našlapaná," upozornil.

Přesun do Rumunska si zatím nemůže vynachválit. Vedle skvělých časů na hřišti se zabydluje i ve městě poblíž maďarských hranic. Až se prý přestěhuje do svého bytu vedle slovenského parťáka Miloše Brezinského, nebude mu už ke štěstí prý chybět nic.

"Budeme bydlet pod sebou v takové novostavbě. Breza má byt v sedmém patře, já budu o dvě pod ním. Každopádně jsem šťastný, že je tady, trávíme spolu všechen volný čas," těšil se Magera, že se může opřít o pomoc někdejšího hráče Liberce, Sparty či Mladé Boleslavi.

"U nás si lidé myslí, že žít v Rumunsku je něco strašného, ale vůbec to není pravda. Všechno tady klape, lidé z klubu nám vytvářejí takové podmínky, že můžeme myslet jenom na fotbal. To je paráda," liboval si Magera.

Když mají s Brezinským náhodou dlouhou chvíli, zabíjejí čas u zajímavého koníčka. Česko-slovenské duo už několikrát vyrazilo na ryby. "Kdysi jsem chodil doma s dědou a teď jsem to po letech oprášil. Je to skvělý relax, jsou tady velcí kapři, ale byli jsme čtyřikrát a zatím jsme skoro neměli záběr. A to jsme si pořídili to nejdražší vybavení. Místní vedle nás chytají skoro na klacek a tahají jednoho za druhým," popisoval Magera s úsměvem jedinou komplikaci ve svém novém působišti. "Snad se začne dařit i na rybách," přál si urostlý forvard.

Reklama

Související témata: