Hlavní obsah

Aršavin se rozhodl v Petrohradu stávkovat

PETROHRAD

Hvězda Zenitu Petrohrad Andrej Aršavin je nespokojen s tím, jak se k němu v Rusku chovají a rozhodl se stávkovat. Petrohradský klub nepřijal ani jednu z dosavadních nabídek za agilního útočníka. Podle Aršavinova agenta se vedení Zenitu chová k hráči jako k otrokovi.

Článek

Sedmadvacetiletý fotbalista, který zazářil na červnovém evropském šampionátu, byl spojován s několika předními evropskými kluby. Sám hráč projevil velkou touhu odejít, ale Petrohrad odmítl dvě konkrétní nabídky Barcelony i posledního zájemce Tottenham. Vítěz Poháru UEFA hráčovu cenu neustále zvyšuje a nyní prý požaduje přes 800 miliónů korun.

Hráčův agent Dennis Lachter prohlásil, že Aršavina týrají po ruském způsobu. "Nic se nemění, tohle je starý dobrý styl Sovětského svazu. Pro ruské sportovní organizace přání a touhy hráče absolutně nic neznamenají," citoval agenta britský list The Independent. "Oni jsou velcí šéfové a diktátoři a on je pouze otrok," dodal Lachter.

Napodobil tak nedávný výrok šéfa FIFA Seppa Blattera, jenž označil za otroka hvězdného Cristiana Ronalda, kterého Manchester United odmítl prodat do Realu Madrid. Blatter za svůj komentář sklidil kritiku a nedávno se pokusil svůj výrok zmírnit s tím, že se odvolával na problém s mladými hráči, kteří jsou nuceni podepisovat dlouhodobé kontrakty v útlém věku.

Reklama