Hlavní obsah

Portugalec Danny se stal nejdražším fotbalistou ruské ligy

PETROHRAD

Nejdražším hráčem v historii ruské fotbalové ligy se stal portugalský záložník Danny, kterého koupil Zenit Petrohrad z Dynama Moskva za 30 miliónů eur (zhruba 732 miliónů korun).

Článek

Kluby tímto přestupem téměř dvojnásobně překonaly dosavadní rekord, o který se postaralo v roce 2005 také Dynamo. Tehdy byl ovšem moskevský celek kupujícím a za portugalského reprezentanta Manicheho utratil 16 miliónů eur.

Danny působil v Dynamu tři roky a je považován za jednoho z nejtalentovanějších hráčů v ruské lize. Pětadvacetiletý rodák z venezuelského Caracasu odehrál v soutěži 97 zápasů a dal 16 branek.

Do Ruska přišel ze Sportingu Lisabon, fotbalově vyrůstal V Marítimu Funchal poté, co se na Madeiru přestěhoval s rodiči z Jižní Ameriky.

Podle trenéra Zenitu Dicka Advocaata přestup Dannyho neznamená automaticky odchod ruské hvězdy Andreje Aršavina, který touží po angažmá v zahraničí. "Andrej je stále v Zenitu a já si nejsem jistý, jestli někam odejde," uvedl nizozemský kouč vítěze Poháru UEFA, jehož svěřence čeká v pátek utkání o Superpohár se šampionem Ligy mistrů Manchesterem United.

Reklama

Související témata: