Hlavní obsah

Nitra po debaklu s Trnavou propustila Simra, Hottek musí do béčka

NITRA

Kádrová čistka po debaklu nitranských fotbalistů s Trnavou se dotkla i dvojice českých legionářů. Vedení klubu okamžitě ukončilo spolupráci s útočníkem Pavlem Simrem a záložník Jakub Hottek byl na neurčito přeřazen do béčka.

Článek

Simra i Hottka si do Nitry před sezonou přivedl nový český trenér Pavel Malura, ale brněnský útočník se na slovenském angažmá dlouho neohřál. Přestože Simr dal jediný gól svého mužstva při pětigólové domácí blamáži s Trnavou, hned zkraje týdne si musel sbalit věci.

"Museli jsme reagovat na to, co se děje. Po vzájemné dohodě jsme ukončili hostování Pavla Simra, pro slabší výkonnost jsme do béčka přeřadili Jakuba Hottka a Karola Karlíka," řekl pro dnešní Šport generální manažer klubu Jozef Petráni.

Účastník letního Poháru Intertoto je po šesti kolech šestý. Nervozitu však do klubu vnesly výprasky v Žilině 0:5 a právě nezvládnutý duel proti Trnavě, v němž Malurův tým před domácím publikem také inkasoval pět gólů. Debakly zřejmě rozhoupaly i trenérskou židli. "Je pravda, že jsem měl jiné představy o výkonnosti mužstva. Kdyby se vedení rozhodlo odvolat mě, nic s tím neudělám," uvedl pro Šport někdejší kouč Slovácka, Hradce Králové či polského Štětína, který ve funkci v létě nahradil krajana Pavla Hapala.

Reklama

Související témata: