Hlavní obsah

Brankář Marek Čech bude chytat za Lokomotiv Moskva

MOSKVA

Fotbalový brankář Marek Čech přestupuje z Vladivostoku do Lokomotivu Moskva. Na své internetové stránce to oznámil jeho dosavadní klub, v jehož dresu strávil dvaatřicetiletý gólman více než jeden a půl roku. Podle svého manažera Pavla Zíky by měl Čech v novém působišti podepsat smlouvu na dva až tři roky.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Marek Čech se raduje z mistrovského titulu Liberce. (ilustrační foto)

Článek

"Ještě ho čeká zdravotní prohlídka. Jinak jsme na všem dohodnuti a do pátku by se měl přestup uzavřít," řekl ve středu Zíka ČTK.

Čech přišel do Vladivostoku loni v lednu z Liberce, s kterým získal v roce 2006 mistrovský titul. V mužstvu z Dálného východu se rychle stal oporou a loni mu pomohl k těsné záchraně, o kterou klub bojuje i letos. Po devatenácti kolech je Vladivostok v tabulce třetí od konce. Čech chyběl pouze v jednom ligovém utkání.

"Nabídka Lokomotivu nešla odmítnout. Taková může přijít jen jednou za život, když o vás projeví zájem ambiciózní klub," uvedl na webu Vladivostoku zkušený brankář, který má na kontě jeden start za reprezentaci.

Čech si polepší nejen po sportovní stránce, ale výrazně se také přiblíží domovu. Vladivostok leží přibližně 10 000 kilometrů od ruské metropole a asi 13 000 kilometrů od Prahy. "V Lokomotivu sice nejsou žádní čeští hráči, ale jsou v jiných moskevských klubech," prohlásil gólman, který se v metropoli potká s reprezentačními obránci Martinem Jiránkem a Radoslavem Kováčem ze Spartaku.

O místo v brance ruského mistra z let 2002 a 2004 bude Čech bojovat zejména s Ivanem Levencem a bývalým gólmanem AS Řím Ivanem Pelizzolim, který si dvakrát zachytal i za italskou reprezentaci. V klubu se také potká s ruským reprezentačním útočníkem Dmitrijem Syčevem.

Reklama

Související témata: