Hlavní obsah

Slavia prodala Necida do CSKA Moskva za sto miliónů

PRAHA

Na dlouhých pět let se upsal největší talent fotbalové Slavie Tomáš Necid ruskému klubu CSKA Moskva. A za obrovské peníze. „Jde o sumu srovnatelnou s částkou, kterou klub inkasoval při odchodu Poborského do Manchesteru United,“ naznačil jeden ze slávistických bossů Petr Doležal, že na konto Pražanů přijde přes sto miliónů korun, které tak de facto nahradí ušlý zisk z milionářské Ligy mistrů. Poborský přestupoval před dvanácti lety ze Slavie za La Manche za 120 miliónů.

Článek

Mladý slávistický talent Tomáš Necid odejde v lednu příštího roku do neznáma. Opravdu až v lednu, neboť součástí smlouvy je klauzule, že až do konce letošního kalendářního roku bude hrát za Slavii. „Rusky neumím, v Rusku jsem nikdy nebyl, slova jako třeba ,báza´ mně vůbec nic neříkají,“ přiznal pro Sport.cz, který s informací o jeho přestupu do Ruska přišel jako první.

Nabídka, která nešla odmítnout

Přesto se Necid a Slavia nerozpakovali ani chvíli, když zájem CSKA Moskva začal gradovat a ruský klub byl ochoten koupit slávistického mladíka za každou cenu.

„Byla to tak atraktivní nabídka, že se prostě odmítnout nedala,“ přiznal mluvčí Slavie Ondřej Zlámal, nechtěl však komentovat, zda prodej Necida kompenzuje manko vzniklé v pokladně sešívaných absencí v Lize mistrů. „O tom ať si každý spekuluje sám,“ pravil lakonicky.

Nehoda: Ruský zájem trval dlouho

„Rusové jednali rychle, promptně a férově, takže jsme se během týdne dohodli. Nejprve na podmínkách pro Tomáše, pak došlo i k dohodě klubů,“ prozradil Necidův manažer David Nehoda z agentury Nehoda sport. „Je to dobrá štace, protože CSKA patří k elitním ruským klubům, pravidelně hraje evropské poháry a hlavně - jeho fotbalová filosofie je postavena na angažování mladých hráčů, z nichž časem vyrostou velcí fotbalisté. Necida sledoval moskevský klub už evropského šampionátu sedmnáctek v před dvěma lety v Lucembursku, neboť do jejich koncepce a představ přesně zapadá,“ dodával David Nehoda.

Teď záleží na Necidovi

Nyní už tedy bude záležet na Necidovi, jak se v moskevském klubu ozdobeném celkem deseti mistrovskými tituly a devíti pohárovými triumfy, prosadí. „Za pět let, anebo klidně i dřív, může ve své fotbalové kariéře udělat další velký krok. Z CSKA Moskva bude mít do ještě většího klubu rozhodně blíž, než ze Slavie,“ je přesvědčen David Nehoda.

„Prosadím se, nového angažmá se nebojím,“ je přesvědčen i devatenáctiletý Necid, že se v CSKA Moskva prosadí na rozdíl od svého vrstevníka Kaloudy  do základní sestavy a bude pravidelně hrát.

V Moskvě mu pomůže děda

Přitom už jednou se mu možnost odejít do Ruska nabízela, ale tehdy ji po dohodě s rodiči odmítl.

„To jsem si ještě nevěřil a na transfer do ciziny jsem se necítil. Teď jsem na tom úplně jinak, takže jsme doma jsme neváhali ani chvíli. Děda, který má státnice z ruštiny, dokonce slíbil, že se mnou první týdny v Moskvě bude,“ prozradil Tomáš Necid, který do Ruska odejde až začátkem příštího roku. „Ve Slavii se do té doby budu snažit podávat takové výkony, abych byl jejím platným hráčem.“

Reklama