Hlavní obsah

Barošův spoluhráč Arda strávil po kolapsu noc v nemocnici

ISTANBUL

Turecký fotbalový reprezentant Arda Turan strávil noc z neděle na pondělí v nemocnici v Istanbulu, kam byl převezen po kolapsu v průběhu ligového utkání mezi jeho Galatasarayem a Büyüksehirem. Spoluhráč Milana Baroše se zhroutil jen chvíli poté, co si kvůli atypicky zrychlenému srdečnímu rytmu řekl o střídání.

Článek

Jednadvacetiletý objev letošního mistrovství Evropy zůstal na klinice přes noc na pozorování, klubový lékař Ilker Yücesir později uvedl, že příčinou kolapsu byla s největší pravděpodobností kombinace stresu a únavy.

"Lékaři mi řekli, že za mým zhroucením byly stres a únava. Jenže když hrajete fotbal v Turecku, je stres nevyhnutelný," řekl Arda, který podle svých slov navíc trpěl v poslední době nespavostí.

Hráč byl už v pondělí z nemocnice propuštěn, ještě před tím ho ale stihl u lůžka navštívit kouč národního týmu Fatih Terim, který jej posléze vyřadil z nominace na středeční přípravný duel s Rakouskem. Arda ale předpokládá, že by už během tohoto týdne mohl začít s lehkým tréninkem.

Reklama

Související témata: