Hlavní obsah

Předseda Famagusty je vyšetřován za zpronevěru peněz

NIKÓSIE

Předseda kyperského fotbalového klubu Anorthosis Famagusta Andreas Panteli byl zadržen kvůli podezření, že zpronevěřil částku několika set tisíc eur. V písemném prohlášení policie uvedla, že měl získat pod falešnou záminkou 418 498 eur a pokoušel se z klubových účtů převést dalšího půl miliónu eur. Těchto finančních podvodů se údajně dopustil mezi srpnem a listopadem.

Článek

Panteli byl v pátek zadržen a v sobotu úřady rozhodly o tom, že ve vazbě zůstane další tři dny, během nichž se rozhodne o oficiálním vznesení obvinění.

Osmačtyřicetiletý funkcionář je zároveň vyšetřován z padělání dokumentů a zakrývání nelegální činnosti. Podle policejního šéfa vzešla iniciativa k zadržení od ostatních funkcionářů úspěšného klubu, který bojuje o postup do osmifinále Ligy mistrů.

Už před svým zadržením vydal Panteli prohlášení, kde vyjádřil nespokojenost s tichou kampaní, která se proti němu v klubu vede. Zároveň popřel jakoukoli finanční zpronevěru.

Na straně předsedy stojí jak fanoušci Anorthosisu, tak hlavní kouč Temuri Kecbaja, jenž mu ještě před zatčením vyjádřil podporu v rozhovoru pro sportovní rozhlasovou stanici.

Reklama