Hlavní obsah

Reprezentant Plašil z Osasuny byl hvězdou utkání v Seville

PRAHA

Fotbalový reprezentant Jaroslav Plašil z Osasuny se stal hvězdou nedělního utkání v Seville. Jeho tým, který bojuje ve španělské lize o udržení, získal na hřišti favorita bod za nečekanou remízu 1:1 a český záložník byl podle hodnocení serveru goal.com nejlepším hráčem hostujícího celku. Za svůj výkon si vysloužil na desetibodové stupnici vysokou známku sedm a půl.

Článek

Také druhý český zástupce ve španělské nejvyšší soutěži bek Tomáš Ujfaluši odehrál o víkendu solidní zápas. Atlético Madrid sice na hřišti Valencie třikrát inkasovalo a prohrálo 1:3, ale reprezentační zadák dostal z hostující čtveřice obránců suverénně nejlepší známku.

Ve 3. kole Anglického poháru se z českých prvoligových hráčů představil v akci pouze Roman Bednář z West Bromwiche. Pětadvacetiletý útočník tentokrát nepotvrdil výbornou střeleckou formu z předešlých zápasů a deník The Sun mu udělil průměrnou pětku.

Brankář Petr Čech v sobotu přepustil místo svému náhradníkovi Carlu Cudicinimu a mezi tyče se nedostal ani Jan Laštůvka, který jako obvykle zůstal jen na lavičce West Hamu. Záložník Arsenalu Londýn Tomáš Rosický je stále v rekonvalescenci.

Hodnocení českých fotbalistů v zahraničních soutěžích:
Anglie - The Sun (nejlepší 10, nejhorší 1):
5 - Bednář (West Bromwich Albion).
Španělsko - Goal.com (nejlepší 10, nejhorší 1):
7,5 - Plašil (Osasuna),
6,5 - Ujfaluši (Atlético Madrid).

Reklama