Hlavní obsah

Jun odchází z Teplic zachraňovat rakouský Altach

ALTACH

Předčasný dárek k sobotním 26. narozeninám si dal teplický útočník Tomáš Jun. Ve středu se definitivně domluvil na půlročním hostování v Altachu, aktuálně posledním týmu rakouské ligy. Před rokem se vrátil z Turecka, nyní si vyzkouší zahraniční angažmá blíž domovu.

Článek

Junův odchod potvrdil Sport.cz hráčův agent Pavel Zíka. Bývalý kanonýr Gambrinus ligy sice zahájil sezónu hattrickem, jinak se mu ovšem podzim příliš nepovedl. Zatoužil tedy po dalším zahraničním angažmá, tentokrát nejlépe v německy hovořící zemi poblíž domova.

Od Teplic dostal svolení. „Tomášovi jsme v odchodu nebránili. Kdo za nás nechce hrát, tomu problémy rozhodně neděláme,“ poukazuje šéf klubu František Hrdlička.

Jun tedy v pondělí vyrazil do Rakouska na inspekci a rychle se tam dohodl. „Měl jsem chuť to v zahraničí ještě zkusit a v Rakousku se mně i rodině zamlouvá,“ řekl útočník pro ČTK.

Pokud se Jun v Altachu prosadí, bude v útoku nastupovat po boku Brazilce Ailtona, někdejšího kanonýra Bundesligy. „Důležité je, že se mužstva ujal trenér Zellhoffer, který si na minulých štacích v Rapidu, Paschingu či Austrii oblíbil české hráče,“ připomíná Zíka. Právě v Paschingu a Rapidu vedl Zellhoffer také Petra Voříška. O sparťana má zájem i nyní, a tak by Jun nemusel zůstat v Altachu jediným Čechem.

Reklama

Související témata: