Hlavní obsah

Olomouc si stěžuje na sudího Královce

OLOMOUC

Kvůli údajně odpískané a poté odvolané penaltě proti Spartě z 90. minuty utkání s olomouckou Sigmou Hanáci na sudího Pavla Královce podávají stížnost komisi rozhodčích. Právu to v pondělí řekl olomoucký ředitel Jiří Kubíček.

Článek

„To, co se u nás v neděli večer odehrálo, je klasický zářez. Soutěž je neregulérní, neboť jednoznačně byl ovlivněn zápas. Nepíská se podle pravidel, není měřeno všem stejně,“ uvedl Kubíček s tím, že šéf komise rozhodčích Luděk Macela u něj definitivně propadl.

„Když jsem mu v sezóně 2006/2007 po zápase na Slovácku řekl, že nás rozhodčí třináctkrát poškodili, obvinil mě, že jsem mu vyhrožoval a nikdy to nedokázal. To, co ale dopustil teď, je naprostá katastrofa. Máme video o to ukážeme celé republice,“ dodal Kubíček.

Rozhodčí Královec ale jakékoliv pochybení odmítá. „O penaltě jsem ani na chvíli neuvažoval. Ukázal jsem na kop od brány. To jen domácí se domnívali, že jsem ukázal na značku pokutového kopu. Nebylo ale co řešit. S asistentem, který to viděl stejně, jsem tu situaci sice konzultoval, ale jen proto, že byl lépe postavený,“ řekl Právu v pondělí Královec.

„Na stížnost má Sigma právo. Až se dostanu k videu, svolám komisi, prostudujeme ho a věc vyřešíme. Teď se vyjadřovat nechci. Viděl jsem jen záběry z pořadu Dohráno a to nestačí, aby situace mohla být objektivně posouzena,“ řekl k tomu Právu šéf rozhodčích Luděk Macela.

Olomouc v utkání ztratila všechny tři body, když s pražskou Spartou prohrála 0:1. Jedinou branku zápasu si vstřelil do vlastní sítě obránce Sigmy Aleš Škerle.

Reklama