Hlavní obsah

Baroš má v Galatasarayi nového trenéra

ISTANBUL

Český fotbalista Milan Baroš má v Galatasarayi Istanbul nového trenéra. Stal se jím Bülent Korkmaz, který nahradil německého kouče Michaela Skibbeho, jenž byl odvolán den po domácí prohře 2:5 s předposledním Kocaelisporem kvůli sérii špatných výsledků.

Článek

Na nedělní porážce měl podíl i český reprezentační útočník, když pět minut před koncem za stavu 2:3 neproměnil penaltu. Kocaelispor poté dvěma góly zpečetil své vítězství. Istanbulskému celku v tabulce patří po 21 kolech až páté místo.

Podle agentury DPA měl Skibbeho původně nahradit legendární rumunský fotbalista Gheorghe Hagi, který v Galatasarayi v letech 1996 až 2001 hrál. Čtyřiačtyřicetiletý někdejší kouč Steauy Bukurešť však požadoval dlouhou smlouvu, kterou vedení odmítlo. Klub proto nakonec angažoval o čtyři roky mladšího Korkmaze. Bývalý turecký reprezentant strávil v istanbulském celku celou hráčskou kariéru, kterou ukončil v roce 2005 a od té doby trénoval Bursaspor, Erciyesspor a Genclebirligi. S klubem se dohodl na smlouvě na rok a půl.

Třiačtyřicetiletý Skibbe byl v Galatasarayi od loňského léta, kdy nahradil krajana Karla-Heinze Feldkampa, který kvůli zdravotním potížím rezignoval. Bývalý trenér Borussie Dortmund a Bayeru Leverkusen s istanbulským klubem před sezonou vyhrál turecký Superpohár.

Reklama

Související témata: