Hlavní obsah

Zenit Petrohrad získal z Galatasaraye stopera Meiru

ISTANBUL

Fotbalisté Galatasaraye Istanbul přišli před čtvrtečním zápasem Poháru UEFA s Hamburkem o portugalského stopera Fernanda Meiru, který se ve středu dohodl na přestupu do ruského Zenitu Petrohrad. Istanbulský celek za člena své základní sestavy dostane podle spekulací pět milionů eur (asi 135 miliónů korun). Zenit informaci o přestupu potvrdil na svých internetových stránkách.

Článek

Portugalský reprezentant, který se v Rusku dohodl na tříleté smlouvě, tak vymění české spoluhráče. Místo Milana Baroše se nyní bude v kabině vídat s Radkem Šírlem.

Třicetiletý Meira přišel do Galatasaraye teprve před touto sezonou z německého Stuttgartu, za který v německé lize odehrál 173 zápasů a získal i německý titul. Po přestupu do Turecka se ihned usadil v základní sestavě.

Již ve čtvrtek se však připojí k novým spoluhráčům v italském Udine, kde ruský celek odehraje utkání Poháru UEFA. Meira však nastoupit nemůže, jelikož v této sezoně hrál tuto soutěž už za Galatasaray. Měl by však být připraven na úvodní kolo ruské ligy, ve kterém Zenit v neděli pojede na hřiště Spartaku Moskva.

Reklama

Související témata: