Hlavní obsah

Loranta střídá v Dunajské Stredě Chorvat Kranjčar

DUNAJSKÁ STREDA

U fotbalistů Dunajské Stredy střídá Němce Wernera Loranta další zahraniční trenér, Chorvat Zlatko Kranjčar. Bývalý reprezentační kouč své země se ve slovenském prvoligovém klubu dohodl na smlouvě do konce sezóny.

Článek

Nyní šedesátiletý Lorant vedl Dunajskou Stredu od loňského srpna, kdy po šesti kolech vystřídal krajana svého současného nástupce Milana Djuričiče. Na podzim se pod vedením německého kouče klubu z jihu Slovenska dařilo, nicméně v jarní části tým získal v sedmi duelech jen čtyři body při hrozivém skóre 5:24.

Podle serveru pravda.sk Lorant rezignoval už 3. dubna po zápase s Nitrou a odcestoval do Německa, nechal se však prezidentem a spolumajitelem klubu Chašajarem Mohsením přemluvit k setrvání. Mužstvo nakonec vedl ještě ve třech zápasech, nicméně po nedělním debaklu 0:6 na hřišti Slovanu Bratislava definitivně skončil.

Jeho nástupce Kranjčar se už v novém působišti zúčastnil úterního tréninku a na lavičce DAC, v němž působí i český obránce Robert Caha, se poprvé představí v sobotu doma proti Košicím. Bývalý jugoslávský a chorvatský reprezentant, jenž vedl chorvatský národní tým v letech 2004 až 2006, působil do února v prvoligovém týmu Croatia Sesvete.

Reklama