Hlavní obsah

Temešváru hrozí kvůli výtržnostem vyloučení z Rumunského poháru

BUKUREŠŤ

Sobotní finále Rumunského poháru poznamenaly výtržnosti fanoušků. Zápas, v němž fotbalisté Kluže porazili Temešvár 3:0, musel být dvakrát přerušen. Problémy na stadionu dělali především příznivci poraženého celku, za který hraje český útočník Lukáš Magera. Dvakrát se pokusili vniknout na hřiště, a předseda rumunského svazu Mircea Sandu už prohlásil, že klub čeká pokuta. Navíc disciplinární komise zváží vyloučení Temešváru z příštího ročníku domácího poháru.

Článek

Policie z podkarpatského města Targu Jiu, kde se finále hrálo, zatkla při zápase a bezprostředně po něm 233 fanoušků. Jen čtyři z nich byli příznivci vítězné Kluže. Celkem 62 hooligans už dostalo zákaz vstupu na stadiony od šesti měsíců do dvou let. Dva výtržníci, kteří krátce před koncem zápasu vběhli na hřiště, dostali na rumunské poměry vysokou pokutu 240 eur (asi 6400 korun).

Utkání na tribuně sledoval i rumunský premiér Emil Boc, jenž pochází z Kluže. Kvůli výtržnostem ale své místo ještě před závěrečným hvizdem opustil. Magera do zápasu nezasáhl.

Reklama

Související témata: