Hlavní obsah

Ruská televize bude znovu vysílat podezřelý zápas ruské ligy

MOSKVA

Ruská televize bude znovu vysílat ligový zápas mezi fotbalisty Těreku Groznyj a Samary, jehož výsledek byl údajně kvůli sázkám zmanipulován. Stanice Sport chce podle agentury Reuters dát lidem příležitost, aby si na podezřelé utkání udělali názor.

Foto: Sport.cz

Jan Koller v dresu Samary v inkriminovaném zápase nehrál

Článek

Zápas se hrál 13. června a Samara, v jejíž sestavě tehdy chyběli čeští hráči Jan Koller i Jiří Jarošík, prohrála na hřišti Těreku 2:3. Sázkové kanceláře v průběhu utkání zaznamenaly podezřelé sázky a duel stáhly z nabídky. Například u společnosti Betfair bylo z celkového počtu sázek 96 procent na vítězství domácího celku.

Utkání začal vyšetřovat jak ruský fotbalový svaz, tak i policie. "Zápas jsem sledoval a to, co jsem viděl, se mi vůbec nelíbilo," řekl šéf svazu Vitalij Mutko.

Utkání původně vysílala kabelová televize NTV Plus a vidělo ho minimum lidí. Nyní však odborníci očekávají, že repríza utkání Grozného se Samarou na veřejnoprávní stanici přitáhne k obrazovkám miliony diváků a sledovaností se bude rovnat překvapivému tažení ruské reprezentace na loňském Euru.

Reklama

Související témata: