Hlavní obsah

Hamilton za Černého zaplatí, gólman zůstane ve Skotsku

HAMILTON

Fotbalový brankář Tomáš Černý nakonec zřejmě bude pokračovat ve své skotské anabázi. Čtyřiadvacetiletý gólman zůstane v Hamiltonu, který se v posledních měsících s Olomoucí přel o platnost smlouvy. Kluby se nyní dohodly a skotská strana Sigmě ve dvou splátkách zaplatí požadovaný obnos ve výši 200 tisíc eur.

Článek

Spor se táhl od konce dubna, kdy Hamilton oznámil, že s Černým na základě předkupního práva podepsal dvouletý kontrakt. Do těchto dnů však odmítal splnit klíčovou klauzuli opce - vyplatit Olomouci odstupné ve výši 200 tisíc eur. Postoj změnil až poté, co si moravský klub stáhl Černého zpět do přípravy.

"Ještě k nám poslali svého zástupce, který mi před nosem mával podepsanou smlouvou a tvrdil, že jsme podvodníci. Toho člověka jsem slušně řečeno vyhodil dveřmi a pak výrazně zmírnil tón," řekl sportovní ředitel Sigmy Jiří Kubíček.

Hamilton pak přešel od výhrůžek ke kompromisu. Souhlasil, že uhradí požadovanou sumu a Černý by se díky tomu tak přece jen na dva roky měl stát kmenovým hráčem skotského mužstva.

"Sto tisíc nám zaplatí hned, dalších sto po prvním srpnu. Do smlouvy jsme si navíc dali klauzuli, že při dalším prodeji nad 200 tisíc euro dostaneme dvacet procent prodejní částky," uvedl Kubíček.

Černý se už vrátil do Skotska a v Hamiltonu podle všeho načne svou třetí sezonu. S mužstvem před rokem postoupil mezi elitu a i svými kvalitními výkony přispěl letos k záchraně.

Reklama

Související témata: