Hlavní obsah

Trenér Scala míří do Spartaku Moskva

MOSKVA

Fotbalový trenér Nevio Scala je horkým kandidátem na místo, které na lavičce Spartaku Moskva minulý týden uvolnil Andrej Černyšov. Italský kouč už má za sebou pohovor s šéfem klubu Andrejem Červičenkem, který si vzal týden na rozmyšlenou.

Foto: koláž (sport.cz)

Kdo povede Spartak Moskva? Jaroslav Hřebík (vlevo) nebo Nevio Scala?

Článek

"Ano, setkal jsem se s předsedou Spartaku Červičenkem a mluvili jsme o mém možném působení v moskevském klubu," potvrdil Scala v rozhovoru pro list Sport-Express. "Řekl jsem mu, že jsem připraven tu práci vzít a on odpověděl, že se rozhodne do týdne," popsal jednání Scala.

Spartak prožívá jednu z nejhorších krizí za posledních deset let. Moskevský klub, který vloni obsadil v lize třetí místo, je nyní šest kol před koncem sezony až jedenáctý. Minulý pátek došla Červičenkovi trpělivost a poté, co mužstvo počtvrté z posledních šesti zápasů prohrálo, trenéra odvolal a dočasným vedením týmu pověřil asistenta Vladimira Fedotova.

Mezi kandidáty i Jaroslav Hřebík

Podle Červičenka je Scala jedním z dvanácti kandidátů na uvolněné místo. Ve výběru je prý i bývalý trenér pražské Sparty Jaroslav Hřebík. Předseda Spartaku už údajně nominaci zúžil na tři jména, z nichž je podle jeho slov pětapadesátiletý Scala jasným favoritem.

Pětatřicetiletý Černyšov, který trénuje i ruskou reprezentaci do 21 let, měl ve Spartaku údajně problémy s hráči, s nimiž nedokázal najít společnou řeč. Mužstvo přitom vedl teprve od června, kdy Červičenko po ostrých rozepřích propustil Olega Romanceva. Bývalý reprezentační trenér ve Spartaku působil patnáct let.

Scala dovedl v roce 2002 při své první sezoně na lavičce Šachťor Doněck k premiérovému titulu v ukrajinské lize. O tři měsíce později byl ale po porážce 1:5 od Austrie Vídeň v Poháru UEFA propuštěn. Dříve působil v Itálii, Německu a Turecku. Italskou Parmu dovedl ke dvěma evropským trofejím - v roce 1993 s ní vyhrál Pohár vítězů pohárů a o dva roky později Pohár UEFA.

Reklama

Související témata: