Hlavní obsah

Houllier je spokojen s formou Šmicra

LIVERPOOL (Británie)

Chválu zatím sklízí Vladimír Šmicer za své výkony v nové sezoně anglické ligy. Trenér Liverpoolu Gerard Houllier si hru českého záložníka pochvaluje a tvrdí, že po letní pauze se mu vrátil jako úplně jiný hráč. "Hraje u nás ve stejné formě, jakou často předvádí v národním týmu," ocenil Šmicerův přínos Houllier na oficiální internetové stránce klubu.

Foto: www.liverpoolfc.tv

Vladimíru Šmicrovi se zatím náramně daří

Článek

V létě přitom Liverpool koupil australského záložníka Harryho Kewella a vypadalo to, že pro Šmicera nezbude v Houllierových plánech místo. Český reprezentant se ale výborně přizpůsobil nové útočné filozofii týmu a v záloze si výborně porozuměl s Kewellem a Senegalcem Hadji Dioufem.

"Vladi je od svého návratu úplně jiný hráč," pochvaloval si Houllier. "Rozdíl je v tom, že hraje s novou sebedůvěrou. Zdá se, že se okamžitě vytvořilo spojení mezi ním, Harrym a Hadji Dioufem," konstatoval. Houllier je rád, že má záložníky, kteří dokáží v novém systému hry dávat góly. "Harry se trefil, ale Vladi měl také šance a Diouf pro nás vybojoval penaltu," vypočítal úspěchy zálohy v uplynulých zápasech. "Při utkání s Blackburnem byl Vladi u dvou našich branek," připomněl.

Reklama

Související témata: