Hlavní obsah

Trenér Košic Kozák nesmí sedm měsíců na lavičku

BRATISLAVA

Kouč fotbalistů Košic Ján Kozák nesmí sedm měsíců vést svůj tým z lavičky. Disciplinární komise Slovenského fotbalového svazu ho v pátek potrestala za napadení trenéra brankářů Nitry v červencovém ligovém utkání.

Foto: Jan Koller, ČTK

Trenér Ján Kozák

Článek

Bývalý československý reprezentant Kozák se pustil do Igora Mesároše o přestávce duelu 3. kola. Podle generálního manažera Nitry Jozefa Petrániho nejprve Kozák soupeřův klub i město vulgárně urážel. Poté chytil šestadvacetiletého trenéra brankářů pod krkem, začal ho škrtit a hlavou mu mlátil o zeď. Mesároš na kouče podal trestní oznámení.

Impulzivní Kozák, jemuž také přitížilo "neetické chování" v prostorech pro VIP ve 4. kole na Tehelném poli proti Slovanu, musí navíc zaplatit pokutu 3300 eur a poplatek 17 eur (zhruba 86 tisíc korun). Distanc se mu počítá zpětně od 19. července a vyprší 18. února příštího roku.

Fotbalista roku 1981 Kozák je incidenty proslulý. Předloni například na tiskové konferenci po ligovém utkání v Ružomberku urážel domácího kouče Přemysla Bičovského, svého bývalého reprezentačního spoluhráče.

Reklama