Hlavní obsah

Exslávista Brabec musí v Turecku počkat na výrok soudu

PRAHA

Na výrok soudu si musí počkat exslávistický obránce ve službách tureckého Ankarasporu Erich Brabec. Ten totiž příští středu rozhodne, zda propojení mezi dvěma ligovými kluby - Ankarasporem a Ankaragücüm - je v rozporu se zákonem. „Jakmile soud vynese verdikt, budeme jednat. Obrátíme se na UEFA s žádostí o výjimku pro Brabce,“ ujišťuje majitel společnosti Sport Invest Pavel Zíka, že se o svého fotbalistu postará.

Foto: Zdeněk Němec , ČTK

Erich Brabec teď musí v Turecku čekat, jak soudní kauza kolem jeho klubu dopadne.

Článek

Po vyhazovu ze Slavie sháněla Zíkova agentura pro slávistického exkapitána Brabce narychlo nové angažmá. „Transfer do Ankarasporu vypadal slibně. Klub z hlavního města, navíc německý trenér na jeho lavičce. Situace se zkomplikovala až tím, že prezident koupil další klub. Až soud rozhodne, zda má právo vlastnit dva ligové celky, proto musíme do 30. září počkat,“ informuje Zíka o komplikacích, které Brabce potkaly.

Všechno prasklo v momentě, kdy byl syn starosty Ankary jmenován předsedou Ankaragücü. Starosta je přitom čestným předsedou Ankarasporu a  rodina má v obou klubech majetkový podíl.  Proto se začalo spekulovat,  že chce oba kluby spojit. Turecký fotbalový svaz administrativně přeřadil Brabcův Ankaraspor do II. ligy, jenže starosta tureckého hlavního města se obrátil na soud, který rozhodne.

Kdyby Ankarasporu nakonec přece jen skončil ve druhé lize, znamenalo by to porušení smlouvy, kterou má Brabec uzavřenu. „Zatím jednat nemůžeme, protože informace od Bosporu se rozchází. Jistým signálem, že klub v nejvyšší soutěži nakonec přece jen zůstane, může být i to, že dva jeho nesehrané zápasy nebyly anulovány, ale pouze odloženy a že i pět bodů získaných v prvních čtyřech kolech mužstvu zůstalo“ spekuluje Zíka.

Kdyby však Ankaraspor putoval administrativním nařízením přece jenh do II. ligy, je Sport Invest připraven jednat. „Po pádu do druhé ligy bychom pochopitelně vedení klubu žádali, aby Brabce uvolnilo. Na UEFA pak pro něho budeme chtít výjimku, abychom mu sehnali nové angažmá. První zájemci z tuzemska i ciziny  už situaci kolem něho sondovali, takže o hráče se postaráme,“ tvrdí Zíka.

Reklama

Související témata: