Hlavní obsah

Koller ukončil střelecký půst Samary, ale prohru neodvrátil

MOSKVA

Útočník Jan Koller se zasloužil o to, že fotbalisté Samary prolomili po 423 minutách střelecký půst v ruské lize. Nejlepší střelec v historii české reprezentace v neděli v utkání na hřišti FK Moskva vyrovnal v 53. minutě na 1:1.

Foto: Sport.cz

Jan Koller v dresu Samary.

Článek

Domácí tým sice vzápětí přišel o vyloučeného Nababkina, přesto v závěru strhl vítězství na svou stranu, když Rebko proměnil penaltu.

Koller dal svůj osmý gól v sezoně, na který čekal téměř dva měsíce. V 69. minutě kvůli menšímu zranění střídal. Těsně před rozhodující brankou FK Moskva opustil hřiště i druhý český hráč Samary Jiří Jarošík.

Pět kol před koncem ruské ligy má k titulu stále nejblíže loňský mistr Rubin Kazaň, ale Spartak Moskva ztrácí na druhém místě nadále pouze jediný bod. Spartak dnes suverénně zvládl městské derby s Lokomotivem a výhrou 3:0 odpověděl na sobotní úspěch Kazaně.

Jedním gólem přispěl k vítězství Spartaku Brazilec Welliton, který si sedmnáctou trefou v sezoně pojistil vedení v tabulce střelců. Celý zápas v obraně vítězů odehrál český fotbalista Martin Jiránek.

Kazaň v generálce na úterní zápas Ligy mistrů v Barceloně zdolala poslední tým tabulky Chimki Moskva 2:1. V dalším sobotním duelu vychytal český gólman Antonín Kinský Saturnu vítězství 2:0 nad Permem. Jeho tým se posunul na sedmé místo.

Ruská fotbalová liga - 25. kolo:
Groznyj - Rostov na Donu 1:3, Spartak Moskva - Lokomotiv Moskva 3:0, FK Moskva - Samara 2:1 (za hosty gól Koller),

Reklama

Související témata: